fbpx

Det er straks tid for å vinke farvel til 2017 og jeg tenkte å ta dere med på et tilbakeblikk gjennom oppturer og nedturer.

Jul og nyttår for meg de siste 6 årene har 2 ganger innebefattet sykehusopphold med stor mage, den ene gangen kom attpåtil premien på nyttårsaften, den andre uka etter. Derfor står jeg nå midt i planlegging av kake og bursdag for husets minstemann, og du kan trygt si at jula fikk en litt annen mening etter de to opplevelsene.

Mamma med lavt stoffskifte

Avkledd og sårbar

2017 var jeg heldigvis ikke gravid, men det var det året da jeg for alvor måtte ta meg selv i nakken og innse at hverdagen som fulltidsarbeidende småbarnsmor er over for nå. Å starte det nye året med å kjenne på den følelsen er kjipt, skikkelig kjipt. Etter å ha kjent på det lenge skreiv jeg et eget blogginnlegg om det som ufattelig mange (skremmende egentlig) har lest og delt i sosalie medier. Jeg følte meg naken, avkledd og veldig sårbar, men dere er fantastiske som støttet meg – takk!

glutenintoleranse finnes ikke

Jeg lar meg provosere

Sommeren 2017 kjørte avisene på med sitt tradisjonelle glutenvendetta, og jeg lar meg jo irritere og provosere. Noen ble sågar irritert og provosert av meg, men dette handler om så mye mer. Jeg fikk ett innlegg på trykk i en lokal nettavis, og jeg føler jeg fikk tatt ørlite grann til motmæle mot noen av de journalistene som har litt lempfeldig omgang med fakta.

Allergivennlige medikamenter og kosttilskudd

Jeg fikk endelig gjort noe jeg har tenkt på svært lenge, nemmlig lage et skikkelig innlegg med tips til allergivennlige medikamenter og kosttilskudd. Det er et sånt innlegg som har “ligget i skuffen” i mange, mange år, men som ikke har blitt laget fordi jeg ikke har hatt hverken tid eller ork. Det ble tatt godt i mot og det er jeg så glad for!

Du forandrer liv du!

Det ble sagt til meg av ei dame jeg virkelig ser opp til. Du vet en av disse kvinnene som har klart å kombinere jobb, privatliv og et brennende engasjement på en og samme tid. Les om min opplevelse her.

Da ordene fallt var jeg på talentsamling for de som skulle motta talentstipend fra Sparebank 1 SMN i Trondheim. Talentstipendet ga meg et skikkelig kick til å jobbe enda mer målrettet. Jeg fikk laget ny logo og kjøpte meg nytt kamera på kort tid, og jeg trykket opp nytt oppskriftshefte. Det hele gikk så fort at jeg knapt rakk å følge med i mine egne svinger.

Mange lekre oppskrifter

Høsten og sommeren gikk med til masse deilig mat, alt fra allergivennlig krokan til høstens elggryte via hjemmelaget iskrem og kjapp jordbærdessert og sukkerfri sjokoladekake. Jeg har eksperimentert mye med supper og innførte #suppetirsdag i heimen med noe varierende hell.

Jeg bakte bollefoccacia og glutenfritt potetbrød, jeg oppfordret til kildekritikk og delte ut oppslag for barnehagebarn med melkeallergi.

Jeg kunne stolt presentere en ny samarbeidspartner og som et ledd i det samarbeidet så jeg på næringsinnholdet i glutenfrie brød og melblandinger.

xxx halloweenmuffins 066

Min første halloweenfeiring

Jeg har ikke noe forhold til halloween, men med en 5 åring i hus må man som mamma bare trå til og skape opplevelser uansett hva du selv måtte mene og tenke. Sammen ble vi enige om å lage oransje muffins med snø og grønt snørr. De så ikke ut i måneskinn, men smakte veldig godt!

Gluten- og melkefrie berlinerkranser

Jula starta tidlig

Allerede før halloween hadde jeg så mange spørsmål om julekaker at jeg telte på knappene om jeg skulle publisere noe, men jeg kjente at jeg måtte nesten vente enda en stund. Jeg samlet mine beste julekaker i et felles innlegg og vipps var det bare julekaker på toppen av “best besøkte” lista mi!

Kathrine Gluten- og melkefri

Målet nådd!

Målet mitt med bloggen er primært å ha det artig og å dele kunnskap og inspirasjon. Jeg ønsker å inspirere, motivere og så smått provosere. For å få til det må jeg ha besøk på bloggen, og jaggu har jeg ikke klart å oppnå det som var målet mitt! Fra 2016 – 2017 har jeg klart å øke antall sidevisninger og besøk med hele 100%! Det er helt utrolig! Det er helt vanvittige snaut 500 000 som har vært innom bloggen min dette året. Jeg kan nesten ikke fatte det! Målet mitt er ikke å tjene penger på bloggen, og pr. i dag gjør jeg ikke det. For meg er det viktig at det er artig å blogge, artig å ta bilder og artig å dele med dere – og sånn håper jeg det kan bli enda en stund!

Annonse

Mål for 2018

Målet for 2018 er egentlig ganske enkelt; bli friskere! Det er en lang reise, men jeg skal nå dit, og veien, den blir til mens man går. Jeg deler ikke alt, men jeg deler bittelitt, og maten deler jeg alltid.

Mine ønsker for deg

Jeg håper du får et riktig godt nytt år, og at det bringer med seg gode opplevelser. Jeg håper du kjenner på mestring og glede og at du kjenner at du klarer å leve i nuet. Riktig godt nytt år!

pepperkake4

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.