fbpx

Det ligger mye svada og feil på det store internett. Visste du det?

Førstehåndskunnskap

Dersom du googler gluten og melkefri kake er det stor sannsynlighet for at en matblogg som ikke nødvendigvis er allergimatblogger, kommer opp i søket ditt. Men kan de allergimat? Har de bakt den gluten- og melkefri selv eller har de bare skrevet det ned uten å teste?

Kathrine Kragøe Skjelvan - Gluten- og melkefri inspirasjon

Kathrine Kragøe Skjelvan – Gluten- og melkefri inspirasjon

Useriøse blogger

Jeg ramler ukentlig over diverse blogger og nettsteder som har oppskrifter de umulig kan ha testet ut uten gluten- og melk. Sist nå en kake som ble utgitt for å være melkefri, men som inneholder ordinært smør.

Allergimatmage

Livsfarlige feilskjær

Vi som er drevne ser jo dette med det blotte øye, men en gammeltante, venner og bekjente uten forhåndskunnskap skjønner ikke nødvendigvis dette, og resultatet kan i verste fall være livsfarlig.

Skremselspropaganda

På diverse grupper verserer det også mye svada. Såpass mye at det er lett å bli både redd og usikker. Dt er skremselspropaganda fra «trosretninger» og kostholdsretninger, svadavitenskaplig tullball og direkte feilinformasjon.

Annonse

KathrineKragøeSkjelvan

Er du usikker?

Jeg anbefaler alle som er usikre på å oppsøke gode kilder, bruke oppskrifter fra sikre kilder og være kritiske til det dere finner på nettet. Men hvordan vet man om det er en sikker kilde? Jo, se hva annet de presenterer på nettsidene sine. Er de allergimatbloggere eller er de ikke? Jeg kan nesten 100% garantere at alle rene allergimatbloggere har laget det de blogger om.

Men jeg da?

Jeg vet hvor viktig det er at man har lest ingrediensene nøye, og jeg presenterer derfor mine oppskrifter hvor jeg ikke bruker egg og soya med en * og en forklaring på at jeg dessverre ikke har helt oversikt over hvorvidt de øvrige ingrediensene er trygge for eggallergikere eller soyaallergikere. Det fordi det kan være feller i ingrediensene jeg rett og slett ikke er klar over. Det du derimot kan være sikker på hos meg, er at alt er fritt for hvete, gluten, melkeprotein og laktose og smaker veldig godt!

xxx Vaniljekake med melis 041

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.