fbpx

Krokan er vanligvis laget på mandler, smør og sukker, Her får du en versjon fri for mandler og smør, men med den samme gode smaken!

Krokansjokolade i form av krokanrull og blocksjokolade fra samvirkelaget var mine favoritter dengang jeg tålte melk. Så å endelig få somla meg til å lage krokan var veldig artig. At jeg valgte å lage uten mandler, men med solsikkekjerner var rett og slett ganske tilfeldig, men verdt forsøket, for det ble veldig godt! xxx diverse matbilder 100

Du trenger

4 ss solsikkekjerner, hakket
4 ss sukker
1 ss smøremyk rapskokos
1 dæsj flaksalt

Grovhakk solsikkekjerner og rist dem i tørr panne.

Smelt Smøremyk rapskokos på middels varme i en stekepanne, og når det akkurat har smeltet har du over sukkeret.

Rør det hele godt sammen med en tresleiv og sett eventuelt opp varmen litt.

Rør godt hele tiden til det karamelliserer seg og blir brunt.

Annonse

Hell massen over på en bakepapirkledd plate og avkjøl.

Knekk det opp i småbiter før servering.

xxx diverse matbilder 099

2 Comments on “Allergivennlig krokan

  1. Hei. Tusen takk for at du tar deg jobben med å gjøre livet til mange andre mennesker mye enklere😊. Det er krevende som forholdsvis ny med matintoleranse, og sette seg inn i hvilken mat jeg kan lage, og som jeg tåler. Det er da det er så supert med noen som har gått veien før😊. Ang krokan: Kan jeg erstatte solsikkekjerner med gresskarkjerner, og hva med Tagatesse isteden for vanlig sukker? Mvh Anne Kirsti

    • Takk for fine ord! Du må bruke noe som karamelliserte seg, om tagatesse gjør det vet jeg ikke ettersom det er laget av laktose kan jeg ikke bruke det. Om du spmr i en diabetesgruppe eller “the sugar free baker” fær du nok svar!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.