fbpx

Gluten- og melkefrie julekaker

Det er ikke jul helt enda, men det er på tide å starte planleggingen vil mange si – så her får du mine beste julekaker uten gluten og melk servert på et sølvfat.

Julekaker uten gluten og melk

Det er ikke så innmari vanskelig å bake gluten- og melkefrie julekaker, men det er helt klart en fordel å ha en god oppskrift å jobbe med. Derfor deler jeg mine julefavoritter med dere.

Gluten- og melkefrie pepperkakerpepperkaker-og-vannbakkels-152

Allerede i september kom de første spørsmålene om pepperkaker, og det forstår jeg godt, for det er innmari godt! Skal du lage pepperkakehus må du lage dobbel porsjon så du har litt å gå på og får laget litt løse kaker på siden. De er sprø og har deilig smak av jul, også passer de helt perfekt til julebrus!

Fløtekarameller uten melk

karameller

Karameller er noe jeg har savnet i åresvis, så da jeg endelig fikk det til sto jubelen i taket!
Du kan lage dem naturell, med havsalt, eller med lakris – du bestemmer selv hva du liker! Dersom du liker karamellfudge bedre kan jeg anbefale disse med salte kjeks og peanøtter.

Kjevlefrie Goro uten gluten og melk

jul-og-goro-012

For meg er Goro barndomsminner; 3 generasoner som kjevler på kjøkkenet hos mormor med vinduet åpent og god stemning. Ettersom jeg baker etter at barna har sovnet, måtte jeg ty til en kjevlefri variant. Men god, det er den!

Gluten- og melkefrie Berlinerkranser

Gluten- og melkefrie berlinerkranser

Berlinerkranser er sprø, slte og skikkelig julete – disse er enklere å lage nn jeg fryktet, og smaker utrolig godt! De krever litt forberedelse, men det er vel anvendt tid å lage disse!

Gluten- og melkefrie smultringer

20161201_210635

Det var hallelujastemning på kjøkkenet i fjor da jeg endelig fikk til smultringer uten gluten- og melk. Jeg var så stolt at jeg holdt på å sprekke rett og slett! De er litt løse i deigen, men smaken er magisk! Jeg lover.

Annonse

Krumkaker uten gluten og melk

Krumkaker - julekaker uten gluten og melk

Krumkaker var heller ikke så komplisert som jeg først trodde, men jeg brukte en stund på å klare å forme dem pent – dere får med andre ord unnskylde snurringa, det er ikke min sterkeste side å få ting til å se pent ut 😉

Jukse-Sarah Berhard

b3743-sarahbernhard016

Disse er ikke ekte Sarah Bernhard, men av og til så er det så innmari deilig å jukse seg frem til et godt resultat sant? Enkelt er de togså!

Annonse

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Kathrine avatar

FORFATTER

4 kommentarer til “Gluten- og melkefrie julekaker”

 1. Gunn-Karin Sakariassen avatar

  Jeg trenger å snakke med deg ang intervju i et blad til folk med gluten og kasein intoleranse. NPIF -, norskproteinintoletanseforening. Send meg en mail med mailadresse /telefon. Vær så snill☺️

  1. Kathrine avatar

   send meg en mail på post@glutenogmelkefri.com Gunn-Karin!

 2. Renate avatar

  Hei! har du prøvd no eggs i noen av disse kakene? ble det i såfall greit? -Mvh Renate

  1. Kathrine avatar

   Aldri prøvd i disse dessveree

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like

Få nyheter fra Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Legg igjen epostadressa di for å bli inspirert!

Fortsett å lese