fbpx

Om Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Hei og velkommen til Gluten- og Melkefri Inspirasjon – jeg håper du blir inspirert!

Leter du etter Gluten- og melkefrie oppskrifter?

Da har du kommet riktig. Hjertelig velkommen!

Jeg har gjennom de siste 13 årene blogget om gluten- og melkefri mat, og samlet mine beste tips og oppskrifter her på www.glutenogmelkefri.com.

Jeg startet bloggen fordi jeg så at det var et behov for å samle gode oppskrifter slik at både jeg, familie og venner kunne dra nytte av dem etter at jeg ble syk i 2002-2004. Sakte, men sikkert har det utviklet seg til å bli et arkiv med mange hundre gluten- og melkefrie oppskrifter.

Alle oppskriftene er naturlig fri for:

Hvete – både gluten og hvetestivelse

&

Melk – både kasein og laktose

De aller fleste oppskriftene er dessuten fri for soya

Hvorfor Gluten- og melkefritt?

Jeg ble alvorlig syk i 2003/2004 da jeg studerte, og fikk hele livet satt på vent. Sakte, men sikkert ga liksom kroppen opp. Den klarte ikke mer. En gang mellom 2001 og 2004 (20-23 år) så sa det bom stopp. jeg var sliten, hadde  vondt og alt jeg ville var å bli meg selv igjen. Etter en lang prosess i samarbeid med flere leger, ble resultatet å kutte gluten og melk fra kostholdet.

Etter en lang sorgprosess fant jeg igjen gleden i å lage mat, og det er nettopp det jeg ønsker å formidle til dere her på bloggen.

Jeg har flere år med prøving og feiling bak meg, og mange ganger har jeg tenkt som så; “jeg har i det minste knekkebrød i skapet” når jeg har gått løs på et matprosjekt.

Om Kathrine

Jeg heter Kathrine Kragøe Skjelvan og er i skrivende stund 42 år. Jeg er ei helt ordinær mor med lopper i blodet, 2 gutter, hund og Småbruk i Trøndelag som er litt over gjenomsnittet opptatt av mat.

Jeg har lest mine 10 000 etiketter og innholdsfortegnelser og kan etter 15-18 år på diett uten melk og gluten påstå at jeg har mye kunnskap og god oversikt over hva man kan og ikke kan spise.

Jeg jobber i dag som kreativ leder i Explorative As og har tidligere jobbet som rådgiver hos fylkesmannens miljøvernavdeling, som biologilærer på videregående, drevet Astma- og allergiforbundet sitt regionkontor i Steinkjer og jobbet med web og markedsføring.

Jeg har 6 år på universitet bak meg, med bla en bachelor i økologi og naturforvaltning og deretter påbygning med reiseliv, entreprenørskap, markedsføring og næringsutvikling fra NMBU på Ås.

Annonse

Gluten- og melkefrie kaker og middager

Jeg har kategorisert oppskriftene slik at det skal være enkelt for deg å finne frem. Bruk menyen på toppen og klikk deg frem til kaker, brød, middager, ukemenyer, supper og gjærbakst. Du kan også klikke på kategoriene under hver blogginnleggstittel og finne andre oppskrifter i samme kategori.

Det er også mulig å bruke søkefeltet nederst på siden og søke etter innlegg med det du leter etter.

Bilder og rettigheter

Alle bilder er tatt av meg, og tilhører meg dersom annet ikke er beskrevet.
Du står fritt til å benytte oppskrifter, men skal du gjengi dem ønsker jeg du tar kontakt først. Dersom du ønsker å bruke tekst eller bilder, ta kontakt og vi blir enige!

Annonse