fbpx

5 grunner til at jeg kun lager mat jeg selv tåler

Til tross for at vi er en familie på 4, lager jeg ikke mat jeg ikke tåler – punktum. Noen synes det er å være skikkelig teit, andre er helt enige med meg. La meg forklare;

Det eneste jeg lager som jeg ikke tåler, er brødskiver til gutta og havregrøt på ordinære havregryn. Vi har ikke hvetemel i hus, ei heller pasta, saus eller halvfabrikata som ikke jeg tåler – alle spiser det samme!

Heit ris med asiatiske smaker
Heit ris med asiatiske smaker

1 . Alle skal spise det samme!

Hjemme hos oss spiser vi det samme alle sammen. Det er enklest mest rettferdig og mest sosialt. Da er ingen utenfor og ingen spesielle.

skolebrød og høstgryte 066

2. Jeg kan ikke smake på mat jeg ikke tåler

For å lage god mat er jeg avhengig av å smake på maten jeg lager. Men hvordan kan jeg smake den til og gjøre den god når jeg ikke får smakt? Faren for at jeg hadde smakt i vanvare er også tilstede – dessverre!

Kokebok - Kathrine Kragøe Skjelvan - Gluten- og Melkefri Inspirasjon

3. Kontamineringsfare

Skulle jeg laget mat med gluten og melk måtte vi hatt strengere rutiner på vasking og bruk av redskap og kjeler – det orker jeg ikke! Det hadde krevd at kjeler, gryter og kar ble vasket opp i oppvaskmaskinen og at vi hadde hatt to ulike oppvaskkoster. Vi hadde hele tiden måttet forholde oss til kontamineringsfaren, alle 4. Det går rett og slett ikke.

Annonse

4. Jeg kunne blitt syk av å spise i mitt eget hjem

Det sier seg selv; et sted i verden må man kunne slappe helt av. Dessuten; mitt hjem – mine regler!

20170610_172540

5. Hvorfor skal jeg?

Min mat er bra nok for meg, da er den bra nok for resten av gjengen? Det er til dags dato få andre enn meg selv om min kjære mann som har klaget på maten og kakene jeg lager, så hvorfor skal jeg lage noe annet?

xxx lasagne 189
Dette er mat for 6-8 personer, eller mat i et par dager for en vanlig familie.

 

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

4 kommentarer til “5 grunner til at jeg kun lager mat jeg selv tåler”

 1. Abelone avatar

  Er det virkelig noen som sier de synes det er teit at du lager lik mat til hele familien? 😳 Hvilke argumenter bruker de da? Jeg vil vel påstå at en slik påstand sier mye om dem og mangle på forståelse.

  For meg er det helt naturlig at alle spise det samme i størst mulig grad. Hos oss er det et av barna som har cøliaki, og da er det viktig for meg at han vet at mat som blir servert er trygg. Hamburgerbrød og tacolefser skiller vi på, og også frokostblandinger og brød, men etterhvert som vi nå går tom for ting som havregryn og müsli vurderer jeg om vi like gjerne kan erstatte det med glutenfritt alternativ slik at hele familien kan spise det samme – det setter kjøkkenskuffene pris på. Hele familien har genet for cøliaki, så jeg innbiller meg at vi potensielt kan spare oss litt plager ved å redusere glutenmengden alle sammen.

  Takk for at det finnes bloggere som deg som hjelper oss med nye diagnoser. Det gjør overgangen mye lettere!

  1. Kathrine avatar

   Takk! Og til spørsmålet ditt må jeg dessverre si ja. Og ja, jeg lurer på nett det samme!

 2. Mette i reisebloggen urbantoglandlig avatar

  Kjempebra skrevet. Har selv intoleranser (sterke) så her lages maten fra bunnen av og med det jeg tåler. Det er god og sunn mat for alle. Heier på deg.

  1. Kathrine avatar

   Takk Mette!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like