fbpx

7 Matpakketips til skolestart – uten gluten og melk

Matpakker til barn og voksne med cøliaki/Glutenintoleranse og melkeallergi er ikke det enkleste – jeg innrømmer det. Men det er mulig, og det skal jeg vise deg her!

Matpakke uten gluten og melk

En matpakke skal være fristende, mettende og smakfull, dessuten skal den gi næring til å jobbe, leke og tenke en hel dag. Glutenfritt kjøpebrød kan sjelden huke av på noen av de ovenfornevnte kriteriene, sånn at den tradisjonelle matpakka med brødskiver, den utgår fort. Derfor deler jeg noen av mine beste tips i dag!

Kjekt å ha i hus

  • Mattermos til varme middagsrester
  • Matboks med kjøleelement

7 gluten- og melkefrie matpakketips til deg

1. Middagsrester

Fattigmannsbiff

Bruk en mattermos og fyll den opp med middag fra dagen før. Lag gjerne en ekstra porsjon som legges til side før dere spiser middag. Slik som denne retten jeg ganske passende kaller “fattigmannsbiff”, eller se noen av mine skikkelig gode suppeoppskrifter som kan serveres med kokt ris og stekt kylling.

2. Wraps med kylling

Stek opp kylling med krydder du liker. Smør glutenfrie wraps med en melkefri pesto eller vegansk smøreost, og dander kylling, salat, paprika og agurk i wrapsen. Surr dem inn i matpapir og legg dem i matboks med kjøleelement. Det samme kan du gjøre med de grove rundstykkene til Schär. Det blir dyrt i lengden, men gjør det som en avveksling en gang i uka – før tacofredagen for eksempel. Så reduserer du matsvinnet.

3. Salater

Helsprø kyllingsalat

Salater er knallgodt og gjør seg virkelig som lunsj – kanskje ikke 1. klassingens egen favoritt, men mammas? Lager du den med godt med proteiner i form av stekt kylling, rista kikerter eller tilsvarende vil den holde deg mett både lenge og vel! Oppbevar den i kjøleskapet på jobb, eller bruk en matboks me kjøleelement.

4. Matpakkemuffins

Matpakkemuffins er en smart oppfinnelse. Jeg har flere oppskrifter på muffins som med fordel kan spises til lunsj på skole og jobb – eller på tur. Matpakkemuffins metter og smaker som et fullverdig måltid på tur og gjør at matpakken faktisk spises. Velg mellom disse tre ulike typene:

Matpakkemuffins med gulrot, skinke og vegansk ost

Sunne sjokolademuffins

Sunne havremuffins med bringebær og sjokolade

5. Müsli- og Granolabarer

xxx granolabar 085

Muslibarer har masse energi fra nøtter, frø og kjerner og kan smaksettes, søtes og lages i utallige varianter etter eget ønske. Se mine oppskrifter på Müslibarer og kjeks og finn din favoritt!

6. Grove vafler med gulrot

lunsjvafler med havre og gulrot

Vafler er en av mine soleklare matpakkefavoritter – det smaker utrolig godt og gjør seg med pålegg. Jeg lager de så grove eller fine som jeg ønsker, og smaksetter dem med honning, gulrot og eple – alt etter hva jeg vil!

Jeg har mange ulike oppskrifter på vafler – klikk og finn din favoritt!

7. Brød og rundstykker

turmat . Glutenfrie rundstykker som metter

Glutenfritt brød og rundstykker som metter, ikke er tørt og som gir masse energi har vært en utfrodring for mange. Men da jeg oppdaget Steinalderbrød, løste den utfordringen seg også synes jeg. Brødet er rett og slett perfekt turmat! Det gir masse energi og er ikke tørt. Eneste utfordring er at det på lange turer kan bli surt om været er varmt – det må man huske på.

Oppskrift på Steinalderbrød uten egg og gjær

Annonse

Oppskrift på Steinalderrundstykker uten egg og gjær

Oppskrift på Steinalderrundstykker uten havre

Annonse

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Kathrine avatar

FORFATTER

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like

Få nyheter fra Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Legg igjen epostadressa di for å bli inspirert!

Fortsett å lese