fbpx

Når man er på tur ønsker man å spise noe som smaker godt, ser bra ut og som gir masse energi. I tillegg er det en fordel om det veier lite og er lett å lage. Jeg gir deg mine tips til gluten- og melkefri turmat!

Turmat uten gluten og melk

Kanskje er du som meg, glad i å gå på tur, og drømmer om å bruke noen dager av ferien på tur i fjellet? Da kan det være nyttig å se på mine tips til turmat uten gluten og melk, og kanskje ta med seg inspirasjon til egne turer.

Hårskallen

Skalltjønna, Levanger

Jeg har de siste årene ikke gått flerdagsturer i fjellet, men vi har campet ute i fjellheimen med gutta boys og kjent behovet for lett turmat alle tåler og liker. Drømmen om en skikkelig fjelltur lever fortsatt!

Har du andre forslag til gluten- og melkefri turmat? Legg igjen en kommentar under!

Pinnebrød

pinnebrød på bål

Pinnebrød er en slager på korte turer i skogen med bål. Har du med litt sukker og kanel i tillegg blir i hvertfall mine småtroll ganske så glade; det smaer som kanelsnurr sier eldstemann.

oppskrift på glutenfrie pinnebrød

Müsli- og Granolabarer

xxx granolabar 085

Muslibarer har masse energi fra nøtter, frø og kjerner og kan smaksettes, søtes og lages i utallige varianter etter eget ønske. Se mine oppskrifter på Müslibarer og kjeks og finn din favoritt!

Du kan også kjøpe dem på nett og i butikk. Handler du på for eksempel matsmart får du dem ofte veldig billig.

Vafler

Vafler er tidløst - gluten- og melkefrie vafler

Vafler har vært vår turmat på korte turer i mange år. Selv på overnattingsturer har vi båret med oss egg og laget vafler eller vaffelpannekaker. Vafler er så godt at det aldri er noe problem å få i hverken meg eller barna mat på tur, og av og til er det kanskje det viktigste; å sørge for at man ikke går seg energitom!

Har du ikke vaffeljern på hytta, i capingvogna eller for bålet, lag lapper/pannekaker av samme røren. Det har vi gjort med stor suksess flere ganger og det smaker utrolig godt!

Jeg har mange ulike oppskrifter på bloggen – klikk og finn din favoritt!

Brød og rundstykker

turmat . Glutenfrie rundstykker som metter

Steinalderrundstykker – turmat som metter!

Glutenfritt brød og rundstykker som metter, ikke er tørt og som gir masse energi har vært en utfrodring for mange. Men da jeg oppdaget Steinalderbrød, løste den utfordringen seg også synes jeg. Brødet er rett og slett perfekt turmat! Det gir masse energi og er ikke tørt. Eneste utfordring er at det på lange turer kan bli surt om været er varmt – det må man huske på.

Oppskrift på Steinalderbrød uten egg og gjær

Oppskrift på Steinalderrundstykker uten egg og gjær

Oppskrift på Steinalderrundstykker uten havre

Matpakkemuffins

Matpakkemuffins er perfekte på skitur nå i vinterferien eller påsken!

Matpakkemuffins er en smart oppfinnelse. Jeg har flere oppskrifter på muffins som med fordel kan nytes på tur. Matpakkemuffins metter og smaker som et fullverdig måltid på tur, mens de to andre er mer å regne som en sunn søtsak som kan være godt å ha med for å kose seg.

Matpakkemuffins med gulrot, skinke og vegansk ost

Sunne sjokolademuffins

Sunne havremuffins med bringebær og sjokolade

Snacks og godteri

Mulepose

Da jeg gikk i speidern, snakket vi mye om «mulepose»; en pose med nøtter, frø og sjokolade som du skulle ha lett tilgjengelig på tur så du slapp å gå deg energitom. Jeg er veldig glad i finhakket Coop mørk kokesjokolade, peanøtter og rosiner i en slik pose, men du står selvsagt fritt til å fylle den med innhold du liker.

Sjokolade

Om du ønsker å ha med sjokolade på tur sånn som meg, kan jeg anbefale Coop mørk kokesjokolade, Änglamark sine sjokolader og Berit Nordstrand sin kokosmelk sjokolade. De er alle sammen veldig gode, og jeg tåler de godt.

20180508_121408

Søtsaker

Ønsker du søtsaker på tur kan sure fisker, seigmenn, lakrisbåter (Brynhild) og fruktkarameller fra Coop og Nille være gode alternativer. Gomper (pastiller), smurfepastiller og loveharts kan også fungere som bensin for små trøtte ben.

Pølser

Pølser er for meg den ultimate «grille på tur» maten. Det er enkelt, praktisk og ganske grei mat. Jeg er ikke så innmari glad i pølser selv, men det hører likevel med. Så langt har vi testet mye grillpølser og jeg kan anbefale Coop sine grillpølser. I tillegg er Gilde sine gluten- og melkefrie. Leiv Vidar var favoritten, men de får jeg ikke tak i noe sted lengre dessverre.

Annonse

Real turmat

Noen av Real turmat sine gryter er gluten- og melkefrie. Noen av de glutenfrie variantene inneholder soyasaus med hvete (glutenfri). Jeg vet at jeg tåler det svært dårlig, men dersom du tåler glutenfri soyasaus med hvete, så kan de anbefales. Du kan lett velge varianter uten gluten og melk på nettsiden deres.

Denne kjøttsuppa er gluten- og melkefri.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.