fbpx

Jeg samler opplevelser i finværet

Mai så langt har vært en måned av de helt sjeldne. Formen har vært bra og været magisk. Hva er da viktigere enn å samle gode opplevelser i finværet?

Opplevelser, topper og solnedganger

Jeg har den siste måneden benyttet en hver tilgjengelig anledning til å samle gode minner, topper og solnedganger. Jeg har prøvd å føle meg frisk! Heldige meg har også hatt muligheten til å gjøre det på jobb; det kalles luksus!

For de som ikke har fulgt bloggen så lenge, så kan jeg fortelle at jeg har vært delvis sengeliggende og sykemeldt av utmattelse siden høsten 2016. Men at jeg stadig orker mer uten å være redd for effekten av aktiviteten. Det er så magisk at man kan bli rørt av mindre!

Hårskallen
Mestringsfølelse å nå Hårskallen!

Noen av turene jeg har syklet og gått i mai ønsker jeg å dele med dere. Det er et litt annerledes blogginnlegg, men jeg håper dere setter pris på variasjonen!

Elvelangs i Levanger

I Levanger tok jeg på meg oppdraget med å tracke turen elvelangs fra Munkrøstad til Levanger. Jeg hadde el-sykkel, og i strålende sol fikk jeg sykle i ensom majestet helt inntil elva, kun avbrutt av enkelte vegstubber som ga kjærkommen avveksling fra stisyklingen.

Turen er ca 1,5 mil lang og følger Levangselva fra Munkrøstad til Levanger sentrum. Ønsker du en matbit før du sykler hele turen kan jeg anbefale en stopp på Munkeby Herberge! Sissel lager knallgod mat til meg hver gang jeg er der! Men ring på forhånd, så de vet du kommer!

Se kart og rutebeskrivelse på ut.no.

20180508_095431
ytre pilegrimsled, Munkeby Levanger

I barndommens fotspor

Mai hadde mange fridager, og en tur til barndommens paradis Holmsbu har blitt tradisjon. Det er noe helt eget å gå med mine barn langs de samme stiene som jeg gikk da jeg var liten, ens ærend for å kjøpe en is i den samme gamle butikken.

Kyststien i Holmsbu slynger seg mellom hytter, sørlandshus, butikker, holmer, bukter og skjær. Det er en utrolig sjarmerende idyll jeg setter stor pris på å besøke.

Se fullstendig kart over kyststien i Holmsbu

20180511_122924.jpg
Bukta, Holmsbu

Topptur til Hårskallen

Toppturen til Hårskallen er kanskje den turen jeg setter aller mest pris på at jeg tok i mai. Jeg tok den på impuls etter en legetime og angret ikke et sekund! Tross altfor mye klær!

20180524_122631.jpg
Hårskallen, Levanger

Det er fantastisk å kunne gå i joggesko i fjellet og ha en utsikt som den som er på Hårskallen. Man er liksom langt til fjells samtidig som man er nært alt. Floraen er nydelig og terrenget er veldig lettgått om man ser vekk fra stigningen.

Jeg nøyde meg som vanlig ikke med å rusle til toppen, men gikk hele runden inn rundt skalltjønna og leita meg ny sti på turen ned. Hele turen valgte jeg stier som ga meg frihet til å gå alene.

Se kart  og rutebeskrivelse på ut.no.

20180524_120006.jpg
Skalltjønna, Levanger

Venninnetur i solnedgang

Å rydde hus, bake og lage middag har blitt nedprioritert fordi jeg heller har villet gå på tur og samle gyldne øyeblikk. Turen til Husmannshalla var en sånn tur.

Etter en varm dag med jobb og barn var det tid til å bare være Kathrine en liten stund sammen med ei artig dame. Værgudene var på vår side, og da gjorde det seg å plusse 10 000 skritt til dagens allerede oppnådde skrittmål og legge turen til en søt liten topp ikke langt hjemmefra.

Å gå i T-skjorte klokka 23 på kvelden en maidag i Trøndelag er ikke hverdagskost, men det må gjentas!

Se kart og turbeskrivelse på ut.no

20180528_223210
Utsikt fra Mære

Gløshaugen – kortreist hverdagsmagi

En kilometer hjemmefra kan jeg nyte utsikt en konge verdig. For alt jeg vet kan det ha vært en yndet utsiktsplass dengang vikingene rådde grunnen.

Nå er skogen hugd ut og utsikten tilbake, og utsikten er formidabel! Selv om det er trist at skogen jeg har ridd, gått på tur og leika med barna i er borte, er utsikten helt fantastisk.

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Jeg prøver å venne meg til de nye stiene og den forsvunne skogen, men det vil nok ta noen år før det føles helt riktig. Å nå toppen føles uansett fantastisk når man får den utsikten 🙂

Denne turen har ingen rutebeskrivelse eller kart, og forblir enn så lenge en lokal hemmelighet – vakkert er det!

20180529_203135.jpg
Gløshaugen

 

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like

Få nyheter fra Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Legg igjen epostadressa di for å bli inspirert!

Fortsett å lese