fbpx

Ukemeny

Jeg har nok en gang satt meg med og planlagt en ukemeny med en god blanding av kjapp og enkel og mer tidkrevende mat. Noe veldig tradisjonelt, andre ting litt utafor komfortsonen til enkelte her i huset.

Hvordan planlegge en ukemeny

Å sette sammen en ukemeny er ikke så innmari hokus pokus om man lager seg en mal,  les hvordan jeg setter opp meny og planlegger ukesmeny.

Restemandag: Kjøttkaker i brun saus

LITEN xxx kjøttkaker i brun saus 009

Mandager starter vi uka med rester, denne uka ble det kjøttkaker i brun saus med masse deilig kraft!

Suppetirsdag: Kyllinguppe med carry

indisk kyllinggryte

Denne suppa har jeg savnet å spise! Den var fast inventar en periode og jeg ble kjempelei, men nå har jeg rett og slett savnet den litt! Den er knallgod og varmer en kald skrott på en helt vantlig suppetirsdag

Hurtigmatonsdag: Pølser med rotmos (oppskrift på kålstappe)

Pølser er enkelt og greit å steke og tar lite tid. Kjøp skikkelige pølser av for eksempel lam, og server det med en digg rotmos av potet, kålrot, pastinakk og blomkål. Da får både store og små i seg godt med mat og næring. Mosen kan lages kvelden i forveien og bare varmes opp!

Fisketorsdag: Fiskepinner med potet og råkost

Hjemmelagde glutenfrie fiskepinner

Fiskepinner kan du enten lage selv og ha kontroll på innholdet, eller kjøpe enkelt og greit ferdig i butikken. Server dem med poteter og råkost toppa med litt flesk og smelta rapskokos. Knallgodt for store og små!

Tacofredag: Røska kylling – taco style

20160819_190447

Taco trenger ikke å lages med kjøttdeig bestandig! Test denne utgaven med kylling! Det er enkelt og veldig godt – kanskje det blir en ny favoritt?

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Helg

Risengrynsgrøt

Melkefri risengrynsgrøt

Risengrynsgrøt er lørdagsfavoritten vår, og endelig har minstemann i huset lært seg å sette pris på det også. Vi har som regel salt spekepølse til, og da blir behovet for kveldsmat mindre.

Lammekoteletter

Lam er utrolig godt! I høst kjøpte jeg ikke mindre enn 11 kg lam fra en lokal bonde og nå går vi snart løs på siste ladning med lammekoteletter før selve låret står for tur til påske. Lammekoteletter er utrolig godt og trenger lite steketid. Sammen med ovnsstekte poteter og en god saus blir det et herremåltid!

 

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like

Få nyheter fra Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Legg igjen epostadressa di for å bli inspirert!

Fortsett å lese