fbpx

Vi har på de årene bloggen har levd, gått fra å være to voksne i husholdningen, til å bli 2 litt eldre voksne med 2 barn. Det påvirker både mat og budsjett.

Jeg har derfor laget meg en plan jeg følger når jeg planlegger ukeshandelen og menyen. Vi har fersk suppe hver uke, fisk 1-2 ganger i uka, kylling 1-2 ganger i uka og kjøttdeig/kjøtt 2-3 ganger i uka. Hver mandag har vi rester av søndagsmiddagen.

uka vår seg som regel slik ut:
Mandag: Rester fra søndag
Tirsdag: Fersk suppe (restene spiser jeg til lunsj dagen etter)
Onsdag: Fisk
Torsdag: Pasta, pølser, hamburger, egg og flesk osv (enkel mat)
Fredag: Kosemat ala taco, pizza, pitabrød, lasagne osv med kjøttdeig eller kylling.
Lørdag: Grøt med spekemat
Søndag: «Potetmiddag»

Annonse

Hver søndag setter jeg med ned med kokebok, blader, blogger og tilbudsaviser og lager ukesmeny. All maten er hjemmelaget, og det begynner feks å bli legen siden sist vi kjøpte oss tacokrydder! Ungene elsker fisk, så vi burde strengt tatt ha mer av det, men det får vi ta etter hvert. Vi er ikke perfekte, men dette passer oss og vår hverdag med en mann som er hjemmefra i 12 timer hver dag og to små barn. Til suppene får alltid gutta fullkornspasta eller fullkornsris til, og jeg kjører stavmixer på alle supper for å lure i dem grønt de tror de ikke liker. Likens i taco; kjører løk og paprika i stavmixer sammer med tomater og hvitløk og vips så spiser de det også. Kan med fordel gjøres også med karbonader!

Håper du fikk noen tips!

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.