fbpx

Jeg har som sikkert mange andre med matallergi visse matvarer jeg ikke har spist på åresvis – en av de tingene er for meg pepperkaker – glutenfrie pepperkaker.

Glutenfrie pepperkaker

I år, skal jeg for første gang på 10 år feire jul hjemme hos meg selv, og pepperkaker føltes det derfor naturlig å legge tid og energi i å bake! Disse glutenfrie pepperkakene er uten melk og egg også.

Du trenger

250 g mørk sirup
125 g farin
75 g melange uten melk 
1,25 dl Soya- eller mandelmelk 
600 gram lyst glutenfritt mel
1,5 ts natron
1 ts pepper 
1 ts ingefær
1 ts nellik 

1 ts kanel

Kok opp sirup, sukker, *melk og margarin. Avkjøl til det er helt romtemperert før du rører inn 500 gram mel, natron og krydder. La så deigen stå i kjøleskap til dagen etter.

91a44-pepperkakerogvannbakkels144
Ha godt med mel på benken og kjevle så ut leiven. Bruk gjerne en kjevele med silikonbelegg og en silikonmatte.  
53fd0-pepperkakerogvannbakkels146
Stikk ut figurer eller bruk et enkelt kjøkkenglass som form.
015f1-pepperkakerogvannbakkels150

Stekes ved 170 ºC i ca. 7-10 minutter.

Avkjøl på rist og dekorer med melis, “nonstop” uten melk fra Europris og seigmenn

25 Comments on “Gluten- og melkefrie pepperkaker!

 1. Kjempe fin og inspirerende blogg du har 🙂

  vil bare få tipse om (for de som ikke hvet det alt) at semper sine mel med rød farge på inneholder melk/melkeproteiner så vær litt obs på det om du har melkeallergi av noe slag..

  Tusen takk for fine oppskrifter 🙂

 2. Hverken Semper fin eller grov mix inneholder melk heldigvis, dersom den hadde gjort det, hadde jeg ikke gjort anna enn å sitte på do 😉 hehe

 3. Hei, er ny i dette. Men kan man bruke laktosefri melk istedenfor soyamelk, blir dette det samme?

 4. Dersom du tåler laktoseredusert/laktosefri melk og ikke reagerer på melkeprotein, kan du selvsagt benytte deg av det!

 5. Ditt pepparkaksrecept låter trevligt!
  Jag undrar bara vad melange betyder?

  • Melange är samma som vanligt bakmargarin på svenska. 🙂 (uttalas Melansch!)

   -Sofia, svensk i Norge

 6. Hei.. Er helt ny på dette området,da jeg fikk diagnosen cøliaki forje torsdag. Prøvde meg på denne oppskriften igår, men fikk ikke kjevlet ut deigen uten at deg satt seg fast i underlaget uansett hvor mye mel jeg brukte. (prøvde på all slags underlag benkplaten, silikonmatte, og spisebordet:P ) Vet du hav jeg gjorde feil?
  -En Fersking-

 7. Hei anonym!
  Lot du den stå i kjøleskap over natten, og kokte du den lenge nok? Jeg vil tro deigen din ble for tynn og derfor så klebrig. Prøv å bland inn mer mel i deigen, sett den kaldt og prøv igjen!

 8. Takk for så raskt svar.. Den gikk desverre i søpla, men vil gjerne prøve igjen. Stod i kjøleskap i 24 timer, emn hvor lenge skal den koke?

 9. Jeg tror hovedproblemet består av for lite mel i forhold til væske for å være ærlig, husker at jeg måtte ha på en del ekstra mel, så det er bare å prøve seg frem. Jeg kokte alt til det tyknet litt, ikke lenge, bare et oppkok og deretter en liten stund…..

 10. Testet denne i dag. Laget deigen i går og bakte de ut i dag. Fantastisk gode pepperkaker!
  Tusen takk for oppskriften. Snupp som er en ihugga pepperkakejente gav tommelen opp og mente de var de beste hun hadde smakt 😀

 11. Hei! Jeg prøvde å titte på de andre julekakene, men kommer kun tilbake på denne siden? Takk for fin pepperkakeoppskrift!

 12. Hei, og tusen takk for oppskrift!!

  Disse ble kjempegode!! Jeg modifiserte oppskriften litt og brukte havremelk (havredrikk),Toro kakemix og uten pepper. Det fungerte helt fint. 😉

 13. Hei. Kordan bi kakene ætter dag to? Holde dæm seg sprø og fin heile jula el bi dæm seig el harde?

 14. Har bakt de i dag 🙂 Ble kjempegode 🙂 Bakte de ut på sånne non-stick bake/stekmatte fra Clas Ohlsson. Da slapp jeg problemstillinga med å flytte de over og kunne lage de ekstra tynne 🙂 Hadde litt mer mel i og deigen var helt flott. Måtte ikke bruke noe mel til utbakinga. Brukte Schar bread mix, men tror jeg skal forsøke den med jyttemel neste gang.

 15. Heisann! Har bakt pepperkaker med guttene mine nå, og dette er den første “fri for”-deigen vi har laget som faktisk holdt formen etter steking – jubel!! Og fantastisk gode ble de også!!😋

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.