Gluten- og melkefrie kjevlefrie Goro

“Goro er en kake med flere historier knyttet til seg. Enkelte mener de gamle gorojernene hadde mønster som var koblet opp mot ordspråk som gav gode råd. Andre sier goro kommer av det å ha god råd, siden flere gorooppskrifter både inneholder konjakk, kremfløte, egg og smør -som er kostbare godsaker. God er den i alle fall.” – www.brodogkorn.no

Mitt forhold til Goro er mormor. Kjevling, steking i gammeldags gorojern og et varmt kjøkken med åpent vindu. Vi var alltid minst tre når vi laget goro; En til å steke, en til å kjevle og en unge eller to på slep. Fordi jeg alltid har forbundet Goro med kjevling har jeg avstått å begynne med det alene. I forfjor fikk jeg derimot nytt gorojern og kjevlefri oppskrift i julegave, så i dag satte jeg i gang – med ettåringen på ryggen.

Du trenger:
3 egg
2 dl sukker
180 gram smeltet melange uten melk
2 dl soyafløte (stivpisket)
5 dl schär mix pastisserie
1/2 ts kardemomme

Pisk eggedosis av sukker og egg. Rør inn smeltet margarin. Tilsett mel og kardemumme og pisk opp soyafløten til krem. Rør forsiktig inn kremen i røren.

Ha en spiseskje i hvert kammer og stek. Røren bør kanskje røres opp litt underveis. 

Jeg bruker en flat stekespade, legger på rist, fyller i kammer og klipper så rent rundt kakene før de legges til avkjøling på rist.

 

 

Pepperkaker finner du oppskrift på her

Blogglisten hits

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.