fbpx

//Inneholder reklame for Schär

Da jeg fikk lenken til denne bountykaka oversendt, ble jeg umiddelbart fristet til å prøve å lage en gluten- og melkefri utgave, og det kan du også gjøre nå!At det ikke finnes søt kondensert melk jeg tåler å oppdrive i lokalbutikkene mine, er ikke noe hinder, det bare krever litt mer planlegging, for å kondensere melk har jeg prøvd før!

Gluten- og melkefri Bountykake

Denne kaken har en delig mørk brownie som kakebunn toppet med et tykt lag deilig bountymasse dekket med mørk sjokolade. Sannsynligheten f or at den faller i smak er med andre ord meget stor!

Gluten- og melkefri Bountykake

Du trenger

Browniebunn
2 stk egg
1,75 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 krm salt
2 ss kakao
1.75 dl Schär bread mix
100 g Smøremyk rapskokos

Kokosmasse
4 dl søt kondensert kokosmelk (se lengre ned)
200 g Kokosmasse (spar en spiseskje til pynt)

Glasur
200 g Coop mørk kokesjokolade
2 ss kokosolje

Gluten- og melkefri Bountykake

Kondensert kokosmelk

For de av dere som må kondensere melk selv, anbefaler jeg at det gjøres kvelden i forveien. Bruk 8 dl fullfett kokosmelk og 1,8 dl sukker og følg fremgangsmåten dere finner her, men reduser ned til 4 desiliter. Hell over på rent glass og avkjøl. La stå i kjøleskap natten over.

Glutenfri Browniebunn

Sett ovnen på 150 grader.
Legg bakepapir i bunnen av en rund formog smør kantene med smøremyk rapskokos
Smelt rapskokos i en kjele, og bland inn eggene, sukker og resten av ingrediensene. Rør til det blir en jevn røre. Hell røren i formen, og la den stå i ovnen i 30 minutter. Ta kak ut av ovnen, og la den avkjøles.

Gluten- og melkefri Bountykake

Kokosmasse

Finn frem den kondenserte kokosmelken fra kjøleskapet og ha den over i en kjele. Bruk en slikkepott og rør forsiktig på veldig svak varme så den blir enklere å jobbe med – dette er seigt! Ta kjelen av varmen og hell i kokosmassen, men legg til side 1-2 spiseskjeer for pynt. Rør godt og bre hele massen på kakebnnen. Husk at ringen fortsatt må være på!

Sjokoladeglasur

Knekk opp sjokoladen i små buter og legg den og kokosolje i en glassbolle. Kjør på høy/Medium høy varme i micro i et minutt og rør. Gjenta i 30 sekunder av gangen til alt er smeltet. Rør godt og fordel over kaken. Strø eventuelt over litt kokos (den detter da litt nedi sjokoladen).

Annonse

Gluten- og melkefri Bountykake

Sett kaken i fryseren i ca 1 time så den blir stiv.

Før servering må du benytte en smal skarp kniv og skjære kaken forsiktig løs fra kakeformen før du løsner ringen. Oppbevares i kjøleskap.

6 Comments on “Gluten- og Melkefri Bountykake

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.