Sara Bernhard – The simple way

Sarah Bernhard har alltid vært viktige i heimen hoss oss – alt på grunn av en bekjent med cøliaki. De av dere som ikke kjenner til frøken Bernhard, dere har gått glipp av noe….

Sarah Bernhard er noe så enkelt som kransekakebunn med smørkrem og sjokolade servert rett fra fryseren – søtt og besettende godt!

Bunn:
1 pk Odense kransekakemasse
Smørkrem:
200 gram margarin
3 dl melis
(2 ss kakao)
3 egg
Sjokoladetopping:
150 gram smeltet dronningsjokolade
en dæsj delphiafett
Kjevle ut kransekakemassen til en middels tynn leiv og stikk ut rundinger med et middels stort kjøkkenglass. Stek dem litt (slik at kun overflaten blir stekt) på 180 grader i 5-7 minutter.
La dem avkjøles og begynn på smørkremen. Kjør romtemperert margarin og melis sammen i mixertilsett kakao om du ønsker det og ett og ett egg. Kjør det hele til en jevn masse. Smør på rikelig på hver skive, men pass på at de er avkjølt så smørkremen ikke smelter. Sett dem kaldt mens du forbereder sjokoladetoppingen.
Smelt delphiafett og sjokolade i biter over vannbad, avkjøl så den blir ganske tyktflytende, og dypp hver eneste kake, men smørkremsiden ned, i sjokoladen. Legg kakene på et brett og plasser dem i fryseren.
 Når du er ferdig, vil de se slik ut:
Bruk siste rest av sjokoladen til kransekakepinner feks – eller på isen……
kransekakestenger med sjokolade, det er så enkelt, og kjekt å bare lage et par porsjoner av, da har du alltid noe å by gjestene! Rull enkelt ut kransekakemasse i passe fingertykke pølser, skjær dem i passende lengder og stek dem etter anvisning på paken (180 grader i ti min.). Dypp derm deretter i sjokolade

4 Comments Add yours

 1. Inger says:

  Tusen takk!!

 2. Monica says:

  Tusen tusen takk for mange fine oppskrifter :-), flere som skal testes!!!

 3. Tone says:

  Kan man bruke smør i stedet for margarin? Hvis man tåler melk mener jeg… 🙂

 4. Kathrine says:

  Selvfølgelig!

Leave a Reply