fbpx

Ukemeny høst

Middag uten gluten og melk må jeg ha hver dag. Nå er det slutten av oktober, og høsten må sies å ha kommet for fullt. Fryseren er full av lokalt lam og butikken har store mengder med lokale grønnsaker – det prøver vi å dra nytte av.

Middag uten gluten og melk

Synes du det er vanskelig å finne middag uten gluten og melk? Se hva jeg foreslår for den kommende uka. Vi er en helt vanlig familie på 4 som trenger mat hver eneste dag hele uka – her er mine tips for den kommende uka!

Mandag – Shepherds pie

shepherds pie lam.jpgMandager er fast restemandag her i gården. Hver søndag lager jeg skikkelig “potetmiddag” i store mengder slik at vi alltid har nok til middag på mandag. Denne uka spiste vi Shepherds pie med lokalt lammekjøtt, og jeg skal si det smakte snadder! Jeg gleder meg til i morgen!

Suppetirsdag – fersk suppe

f0b17-grc3b8nnsaksuppe021

Hver tirsdag har vi fersk suppe, og denne uka passer det perfekt siden jeg har 2 liter med kraft stående i kjøleskapet etter å ha kokt opp bein fra lammekjøttet vi spiste i dag. Jeg tror nok vi ender på en grønnsaksuppe, det er enkelt og veldig godt!

Onsdag – hurra for halvfabrikata

spicy laks

Onsdager er det tid for allidrett – vi har kommet dit i foreldrerollen at vi nå må farte bygda rundt etter barnehagen for å delta på fritidsaktiviteter, og siden moroa starter omtrent før gutta har landa rundt middagsbordet satser vi på ferdige fiskekaker (en del fra Lofoten er melke- og glutenfri) og paprikaris (gutta elsker gulrot og ketchup, men ikke si det til noen!)

Torsdag – kjøttpudding med potet og brun saus

119f6-kj25c325b8ttpuddingoghavrekjeks024

Kjøttpudding er utrolig godt, meget enkelt og barna elsker det! Sammen med potet, blomkål, gulrot og brun saus blir det ikke så værst sånn helsemessig heller skulle man tro. Kjøttpudding lager jeg i store mengder en gang eller to i året, skjærer i skiver og fryser ned. Det gjør det lett å lage på travle dager. Det er perfekt til middag bare på brødskive med egg også!

TACOfredag

d2751-tacogryte002

Jeg lager vanligvis taco uten posekrydder, ikke fordi jeg er så innmari glad i å mekke alt sjøl, men mest fordi det er så innmari salt det som kjøpes i butikken. Denne uka har jeg planlagt å lage fra pose, med skjell og hele pakka – så får vi se hvor vi ender opp! Det jeg imiddlertid MÅ ha til taco, er ananas, aioli, mais, vegansk ost, agurk og løk – da kan jeg si det er tacofredag!

Annonse

Lørdag – grøtdag

Melkefri risengrynsgrøt

Lørdager, sånn i 15-tida spiser familien Skjelvan risengrysnsgrøt. Vi pleier å kline til med litt spekemat ved siden av og toppe med masse sukker og kanel. På denne måten får vi voksne en litt kraftig lunsj og kan spise middag på kvelden, men gutta er ordentlig sultne til kveldsmaten etter barnetv. Vinn – vinn!

Søndagsmiddag – viltgryte

6b034-viltgryte163

Søndagene er det middag med potet som ofte gjelder. Denne uka tror jeg det blir en gryte med elgkjøttet jeg fikk kjøpt på OBS denne uka – en oppskrift kommer når den er ferdig! i mellomtida kan du se denne gamle oppskriften på viltgryte

 

Annonse

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Kathrine avatar

FORFATTER

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like