fbpx

Viltgryte uten melk og gluten

Jeg lovet egentlig min kjære kjøttkaker i brun saus på bursdagen, men kom til slutt frem til at om jeg skulle få noe ut av dagen selv, og bla. få tid til både og vaske hus og ta meg en ridetur, måtte jeg endre planer. Resultatet inneholdt fortsatt brun saus og kjøtt, bare i litt annen fasong og fra et litt annet dyr. Valget falt på reinskav.

Du trenger:
1 pose reinskav
1 pakke bacon i terninger
5 champignoner
1 løk
2 dl vann
4 ss potetmel eller 4 ss Toro gluten- og melkefritt brunsauspulver
Kantarellfond eller Viltfond
1 fedd hvitløk
Rosmarin
Salt
Pepper

Det som er litt dumt når jeg skal forklare hvordan jeg lager reinskav, er at jeg gjør det så innmari på slump, men oppskriften er i det minste et godt utgangspunkt!

Ta ut kjøttet fra fryseren en halv time før det skal brukes. Kutt sopp og løk og brun i en jerngryte med melange uten melk på høy varme. Ha deretter over bacon og kjøttet (i små porsjoner). Når kjøttet er brunet har du over 2 dl vann. La det få et oppkok og la det hele trekke i 10 minutter.

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Ha så over potetmel eller brunsauspulver, hvitløk, timian og pepper, 1-2 ss viltfond og 1 ss kantarellfond samt litt mer vann. Smak til med evt salt og mer pepper. Gi det hele et oppkoks før du lar det stå og småputre mens du koker ris. Server med dampet brokkoli og gulrot.

Bringebærbrownies smaker godt til dessert!
Annonse

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Kathrine avatar

FORFATTER

7 kommentarer til “Viltgryte uten melk og gluten”

 1. Sabrina Gjerstad Nielsen avatar

  Det så fantastisk ut! Hvor får jeg tak i den Torosausen? Jeg har lett i de aller fleste helsekostbutikker og Menyer i området 🙂

 2. Kathrine avatar

  Torosausen har jeg kjøpt på Coop OBS og på Sunkost, du kan også bestille den på http://www.allergimat.no 🙂

 3. Sabrina Gjerstad Nielsen avatar

  Takkitakk. Så først linkene til forskjellige nettsider med allergimat etter at jeg hadde postet kommentaren. Nyttig! Nå fikk jeg endelig meldt meg inn i NCF også 🙂

 4. Borgfrid avatar

  Timian eller Rosmarin?

  1. Kathrine avatar

   Rosmarin

 5. Malin avatar

  For hvor mange ca er denne oppskriften egnet til? 🙂

  1. Kathrine avatar

   4 voksne

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like

Få nyheter fra Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Legg igjen epostadressa di for å bli inspirert!

Fortsett å lese