fbpx

Test av glutenfrie brødvarer

//Inneholder reklame

Hvor mye karbohydrater, fiber, salt og sukker er det i glutenfrie brødvarer vi kjøper i butikken? Jeg har sett litt på det!

Test av glutenfri mat

Jeg har lenge interessert meg for hva det er jeg spiser, og etter å ha sett hvor enorme forskjeller det er på næringsinnhold i glutenfri mat har jeg nå gått grundig til verks og sett på næringsinnhold i produkter jeg og andre med gluten- og melkeintoleranse av ulik grad bruker i hverdagen.

Siden jeg ikke har noen utdanning innen ernæring, har jeg fått hjelp av ei dyktig dame jeg har fått gleden av å bli kjent med det siste året; Kristin Svarva. Kristin er utdannet fysioterapeut og kiropraktor og har hatt en god del om ernæring gjennom utdanningene sine. Til daglig finner du henne på Kiropraktorklinikken 0-100 i Steinkjer. Sammen har vi sett på et utvalg gluten- og melkefrie produkter.

Hvordan har vi testet?

Jeg har valgt ut produkter i 3 ulike produktkategorier;

 • Lyse glutenfrie melmikser
 • Glutenfrie rundstykker og brød
 • Glutenfrie knekkebrød

I dette blogginnlegget tar jeg for meg glutenfrie brødvarer, jeg har tidligere testet lyse glutenfrie melmikser, deretter kommer det et innlegg om glutenfrie knekkebrød.

Alle produktene er produkter uten gluten, hvetestivelse og melk. Produktene har samme grunnleggende egenskaper og kan brukes til nogen lunde det samme i det daglige. Mer info kommer under hver kategori.

Innholdet av karbohydrater og fett har vi veid opp mot fiber- og proteininnhold. Vi har tenkt som så at de produktene med høyt innhold av fiber og protein tåler litt mer fett eller karbohydrat.  Last ned full oversikt over næringsinnhold her.

Glutenfrie brødvarer

Når man må utelate gluten fra kostholdet er det å kutte ut brødskiva kanskje det vanskeligste. Brød er enkelt, metter godt og kan varieres i det uendelige – ja også er det billig. Det er derfor ikke rart at det første man leter etter er et godt glutenfritt brød til frokost, og matpakka. Men har du tenkt over hva de inneholder? Mange finner sin favoritt og spiser det på lik linje med vanlig brødmat.  I testen har vi sett på både grove og fine brød- og rundstykker, og noen vil sid et er meningsløst å sammenlikne dem opp mot hverandre, men sannheten er at noen av de som markedsføres som sunne ikke er sunnere enn loffen som er testet.

Vi har testet:

 • Hatting fiberrike rundstykker
 • Hatting Glutenfrie Rundstykker
 • Bakehuset Ferskt kjernebrød
 • Bakehuset Fersk loff
 • Schär Glutenfrie flerkornrundstykker
 • Schär Chiabatta rustica
 • Hatting glutenfrie havrestykker
 • Schär flerkornbrød

De glutenfrie brødvarene er fri for hvetestivelse og melk og fås kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker. Noen kan spises rett fra pakken, andre må varmes før de spises.

Markedsføres som sunne – men er de det?

Hatting kommer svært dårlig ut i denne testen med sine 3 ulike rundstykker. Det er ikke én ting som avgjør det, men summen av flere. De har jevnt over mer karbohydrater enn konkurrentene, hvorav mye er sukkerarter. I tillegg har de lite protein og dels mye salt. Hatting markedsfører sine fiberrike rundstykker som et sunt glutenfritt alternativ, men som dere vil se av testen er det andre som har både mer fiber, mindre karbohydrater, mer proteiner og mindre salt. Som dere ser kan dere selv sammenlikne de “fiberrike” med loffen til bakehuset.

glutenfrie brødvarer-1

Etter å ha sammenliknet tallene over med de under kan dere se om dere er enige med Hatting sine påstander i denne facebookposten:

Mye proteiner og lite karbohydrater

Bakehusets kjernebrød kommer bra ut med lite karbohyrdrater, mye proteiner og greit fiberinhold. Men Schär sine grove rundstykker er hakk i hel sammen med Schär flerkornbrød. Alle Schärproduktene har mer fiber enn Hattings fiberrike rundstykker og karbohydratinnhold på 40 eller mindre.

glutenfrie brødvarer grønne-1

Mine personlige favoritter

Det er betryggende synes jeg, å notere meg at mine personlige favoritter kommer bra ut. Jeg spiser alle de som her er grønne på ganske regelmessig basis. Siste tilskudd blandt favorittene mine er Schär flerkornbrød. Det kan spises rett ut av posen uten å ristes eller varmes og holder seg overraskende lenge. Det er ikke testens vinner, men absolutt et godt brød!

Annonse

Har du lyst til å vinne glutenfrie brød fra Schär? Legg igjen en kommentar på facebooksiden min under denne saken og du kan bli en heldig vinner av en overraskelse fra Schär!

Disclaimer
Jeg har et samarbeid med Schär, men har ikke bevisst utelatt produkter av bedre kvalitet (som jeg tåler og finner i mine lokalbutikker) i testen, og har av samme grunn hentet inn en utenforstående med ernæringskunnskap for å hjelpe meg. Dersom du vet om produkter med de samme egenskapene av bedre kvalitet setter jeg pris på å få høre om dem!

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

5 kommentarer til “Test av glutenfrie brødvarer”

 1. Inger avatar

  Vil gjerne vinne til min datter Frida som fikk Cølaki for et år siden :0)

 2. Randi Tostrup avatar

  Veldig glad for slik god informasjon 😊👍

  1. Kathrine avatar

   GRATULERER Randi! Du har vunnet en overraskelse fra Schär! Send meg navn og adresse på mail: post@glutenogmelkefri.com

 3. Olaug avatar

  Heier på deg som er så flink til å informere!!! Fortsett gjerne 🙂

 4. Tore avatar

  Tusen takk for flott info og gode råd 🍀

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like

Få nyheter fra Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Legg igjen epostadressa di for å bli inspirert!

Fortsett å lese