fbpx

Vi har elgkjøttdeig i fryseren og jeg må ærlig innrømme at kjøttdeig fra Elg ikke akkurat er en delikatesse, men tilberedt på rett måte, så kan det virkelig bli godt!

Sammen med løk, hvitløk og masse ferske rotgrønnsaker synes jeg det blir knallgodt! Har du ikke elgkjøtt, bruker du kjøttdeig eller karbonadedeig.

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Du trenger:

Kjøttsaus
500 gram kjøttdeig av elg (eller storfe)
100 gram flesk/bacon i terninger
1 løk
2 fedd hvitløk
2 gulrøtter
1 pastinakk
1/2 sellerirot
1 liter kraft 
1 ss potetmel
Potet- og grønnsakslokk
1/2 sellerirot
1 pastinakk
1 fedd hvitløk
1/2 blomkål
6 poteter
1 ss margarin uten melk
hvit pepper
salt

Brun bacon og kjøttdeig på høy varme, sett ned varmen og ha over løk og hvitløk og la det surre til det er mykt. Tilsett kraft og la koke (jeg liker å la det koke i mange timer, men det berger med kortere tid, men ha da i langt mindre vann!). Smak til med salt og pepper. Skrell grønnsakene og skjær dem i små terninger. Mot slutten av koketiden har du over grønnsaker og siktet potetmel – rør godt.

Skrell og skjær opp alle grønnsakene til potet- og grønnsakslokket. Kok opp og kok til alt er mørt. Sil av vannet og tilsett margarin. Kjør med stavmixer og smak til med salt og hvit pepper.
Ha kjøttsausen over i en stor ildfast form, topp med grønnsaksmosen og stek på 200 grader i 20 minutter. Sett på grillen for å få en pen gylden farge på lokket.
Uten salt kan denne retten med fordel nytes av selv de minste.

2 Comments on “Shepherds pie på elgjegervis

    • Det spørs helt hvor fort du jobber. Men det er ingen hurtigrett. Regn ca en halvtime på forberedelsene om du er rask, så steketiden.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.