fbpx

2019 – året oppsummert

Jeg har skrevet en oppsummering av 2019 til dere, om bokdrømmen, om hvor sjukt mange som leser bloggen og om hvor godt det er å bli trodd – takk for 2019!

Jeg har tenkt på dette innlegget i ukesvis, men jeg har ikke funnet tid eller ork til å lage det, nå derimot som vi endelig skriver 2020 er jeg klar!

20 år siden jeg var russ!

Det rare med å være i 2020 er at det er hele 20 år siden jeg gikk ut fra Stabekk Vgs som “russ milennium 2000” som blindpassasjer på guttas tandemsykkel (det er forøvrig veldig bratt å sykle ned fra Tryvann).

Det rare er at det føles ikke så lenge siden, det føles ikke ut som om det er 13,5 år siden jeg var ferdig med feltarbeidet til mastergraden min, likevel sitter jeg her med to gutter som har bursdag i disse dager, store har de også blitt! Det er kanskje slik det er å bli voksen? Sannheten er jo at jeg stadig nærmer meg 40, og det skremmer meg litt. Hva har jeg klart på disse snart 40 årene? 20190828_095225.jpg

40, feit og ferdig?

Jeg har heldigvis et helt år igjen før jeg blir 40, men det er noe med alle disse planene man har som man ønsker å gjøre før man blir 40, og i år har jeg satt opp tempoet for å bli ferdig med dén viktigste tingen før jeg blir 40, nemlig bokdrømmen min.

Bokdrømmen lever!

Det er ingen hemmelighet at det er drømmen min, og har vært siden jeg var lita jente, og med høstens salg av oppskriftshefter, så ser jeg at dette har virkelig potensiale, og det er mange av dere som har gitt uttrykk for at dere ønsker bok, så nå skal det jobbes – jeg kommer tilbake med mer, for jeg lover deg at om du vil bidra til å realisere drømmen min, så skal du få lov til det, men det må jeg altså komme tilbake til.

hefter

Målene for 2019

Jeg satte meg for første gang mål for 2019 og så rart det enn føltes å skulle sette meg mål for hobbyen min, så ga det meg input til å ta det hele til et nytt nivå. Og vet du? Det klarte jeg!

Medieomtaler

Jeg har ikke vært særlig proaktiv i 2019 når det kommer til medier, men jeg hadde en sak på trykk i Trønder-Avisa, én i horecanytt og jeg fikk vist en av mine oppskrifter på God Morgen Norge. Jeg har sendt inn stoff til Kamille som aldri kom på trykk likavel og hatt et par avtaler som gikk til fiskene, men slik er det altså.

Allergivennlig sjokoladekake uten egg, melk eller gluten

Sponset] Er det mulig å lage en god sjokoladekake fri for egg, melk og gluten? Javisst! Wenche viser hvordan.

Besøkstall i 2019

Målet var ikke spesielt hårete for å være ærlig.  Primært ønsket jeg å holde lesertallene på samme nivå som i fjor. Ikke spesielt ambisiøst vil du kanskje tenke, men med ca 400 000 visninger i året er det ikke lengre så viktig å pushe lesertall, det viktige for meg er å gjøre bloggen attraktiv slik at dere finner det dere leter etter, leser mer enn én oppskrift og stikker igjen, men skrive innhold som gjør at dere kommer tilbake og bruker bloggen aktivt. Og dét fikk jeg til! I tillegg har jeg faktisk klart å øke antallet visninger med 63 000 fra i fjor!

På facebook har jeg passert 21 000 følgere, noe som er langt over målet, mens på Instagram går det rett og slett skikkelig tregt. Jeg hadde håpa på at jeg der ville kommet mye lengre enn 4700, men det går så smått at det er uendelig kjedelig rett og slett. Men jeg storkoser meg med å dele innhold, så hvem teller egentlig antall følgere? Jeg har også endelig nått målet mitt om å holde livesendinger, og kommer tilbake til det på nyåret!

xxx Crazy cake 044

Salg av oppskriftshefter

Jeg fikk trykket opp et helt nytt oppskriftshefte høsten 2019 og det hårete målet var å selge 500 hefter. Jeg kan si med en gang, at det klarte jeg ikke. Men jeg kom langt på veg, og starter opp igjen salget utover etterjulsvinteren.

Nå må jeg bare samle litt krefter, for det er enormt mye jobb å selge hefter slik som det hvor jeg gjør ALT arbeidet selv, jeg skriver til og med på alle adressene på heftene for hånd!

Produktomtaler

Produktomtaler er noe jeg liker å gjøre. Det gir meg muligheten til å vise dere produkter jeg allerede bruker på en langt bedre måte, samtidig som jeg får betalt for å gjøre jobben. Det er ikke fordi jeg ønsker å overøse dere med annonser, men fordi jeg elsker å vise frem ting vi tåler på en god måte.

Jeg hadde mål om å skrive flere produktomtaler enn jeg har gjort, og det skal ikke stå på min innsats her altså – jeg har vært i kontakt med enormt mange bedrifter som jeg synes er interessante samarbeidspartnere, men har fått flere nei enn jeg kan telle, det som derimot er sikkert er at jeg er veldig glad for de fine samarbeidene jeg har hatt i 2019 og ser frem til flere i 2020!

Kurs og arrangement i 2019

Det var jo kurs jeg skulle holde på med i 2019, men det er en håpløs materie å ta fatt på. Det krever enormt med arbeid for å tydeliggjøre hvorfor det er viktig for de som lager maten vår, tro det eller ei. Jeg startet 2919 med et kanonbra kurs i Haugesund, og avsluttet året med et arrangement på Gulburet i desember. Velværehelga i april ble dessverre avlyst på grunn av få påmeldte.

Dette leste dere mest i 2019

 1. 5 kaker og desserter uten egg, melk og gluten
 2. Gluten- og melkefri hvit saus
 3. mørk sjokoladekake i langpanne
 4. 5 glutenfrie brød uten gjær, sukker og egg
 5. Ukemeny høst
 6. Nytt oppskriftshefte
 7. Kathrines Steinalderbrød
 8. Kakebord til fest – helt uten gluten og melk
 9. Gluten- og melkefri lasagne

Helsemessig og personlig

Helsemessig har 2019 vært en kjempeopptur, jeg brukte 2018 på å mobilisere alt jeg hadde av krefter til å gjøre meg selv til et friskere meg. Jeg bestemte meg så for å ta enda kraftigere tak i 2019 og økte intensiteten ytterligere. Jeg fokuserte på hverdagspuls – dette magiske stedet mellom makspuls og hvilepuls hvor hverdagen flyter.

Annonse

20190828_113025

Jeg har klart å finne en balanse mellom syk og frisk som gjør meg godt, og i desember fikk jeg det ultimate beviset på at jeg er trodd, da honnørkort og vedtak fra NAV om 50% uføretrygd falt ned i postkassen. Jeg føler meg friskere enn på lenge og mindre syk enn på åresvis. Jeg føler meg mer normal, mer meg og langt tryggere på at jeg ikke bare inbiller meg alt dette enn jeg kan huske. Jeg føler meg endelig som meg. Du har kanskje kjent på det du også? Det er ganske så digg!

Med dette ønsker jeg deg det beste for 2020 – dette blir et bra år!

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

Ett kommentar til “2019 – året oppsummert”

 1. Randi Otterlei Alvestad avatar

  Godt nytt år!
  Ja, du må gjerne skrive bok 😀👍
  Du har masse bra materiale til det i bloggen din.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like