fbpx

Leter du etter inspirasjon til kakebord uten gluten og melk? Står du midt i planlegging av kakebordet til vårens konfirmasjon eller bryllup? Jeg viser deg et bugnende kakebord helt uten gluten og melk!

kakebord
kakebord uten gluten og melk

Mine kakebord forslag

Jeg har samlet en oversikt over kaker jeg mener egner seg på hvilket som helst kakebord uansett anledning. De er gode alle sammen. Jeg lover!

Suksessterte

Det er ingen over, ingen ved siden. Suksessterte er en kake som ikke er spesielt vanskelig å  lage, også kan du lage den lang tid i forveien og bare fryse den ned. Ta den opp samme dag og tin den på kjøkkenbenken eller i kjøleskap.

Bringebærfromasjbrownie

kakebord
Da jeg giftet meg var alt som ble servert gluten- og melkefritt

Som bryllupskake i vårt bryllup hadde vi brownie med bringebærfromasj. Fromasjen var laget av bær fra egen hage og kombinasjonen var helt magisk! Jeg trodde jeg hadde bakt for mye da jeg dro til med to kaker, men den gang ei! Jeg har dessverre ingen pene bilder av kaka, men oppskriften finner dere her.

Ostekake med gelélokk

cropped-20161030_110414.jpg

Ostekake er en klassiker, og ingen vil merke at denne er helt uten melk! Den krever litt jobb, men kan fint lages dagen i forveien! Kaken kan lages med gele fra btikken, eller du kan lage din egen gele med sjølplukka bær om du foretrekker det.

Gulrotkake

gulrotkake uten gluten og melk

Gulrotkake er en utrolig anvennelig kake, kanskje den mest annvennlige kaka jeg lager. Den er utrolig god slik som på bildet, helt “naturell” uten for mye fiksfakseri, også er den utrolig god dersom du deler den i tro, og har fyll også inni, og trekker med fondant og pynter. pass da bare på at fondant og pynt er fritt for gluten og melk!

Crazy crazy cake

Crazy cake er uten egg og i tillegg til gluten og melk, og sånn sett perfekt for større anledninger. Kaka er saftig, mørk og syndig god, og såpass mektig at folk ikke forsyner seg med store mengder – så igjen; helt perfekt for kakebordet!

Annonse

Suksess Sarah i Langpanne

Ønsker du langpannekake som rekker til mange og som likevel er rimelig enkel og uhøytidelig å lage? Da er dette kaka! Den er søt, salt og veldig god. Det er en crossover mellom Sarah Bernhard og Suksessterte, men likevel helt annerledes enn suksessterte. Velg om du bruker mandler eller kokos i bunnen

Er det noe du savner, kan det være du finner du du liker her

Ting å huske på

  • Kakestrøssel, farge og fondant må være gluten- og melkefritt
  • Kransekaker kan inneholde hvetemel så få heller noen (svigermor feks.) til å bake for deg eller sjekk innhold før du kjøper
  • Bak nøttebunnene i god tid i forvegen og frys dem ned. De tiner fint på benken mellom kirke og kaffe
  • Har du en kake du er veldig glad i? Varier med konditorfarge etter humør og anledning
  • Lag massevis av pikekyss – det er en vinner!
  • Kjøp inn is eller lag gele til barna

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.