Mørk sjokoladekake i langpanne

Denne oppskriften er det opprinnelig Matmomsens allergifrie kjøkken stom står bak, men jeg laget en liten vri på den og publiserer den derfor her på min blogg.

Du trenger
Kake

150 gram smøremyk rapskokos
1 stort beger alpro naturell yoghurt
4 dl soyamelk
7 dl sukker
6 ts natron
6 ss kakao
600 gram Schar bred mix

Glasur
200 gram smøremyk rapskokos
1 dl soyamelk
6 toppede ss kakao
2 solide klyper maldonsalt
ca 500 gram melis

20160605_133552

Sett ovnen på 180 grader. Smelt margarin på svært lav varme. Bland yoghurt og melk i en stor bakebolle og ha over margarin, sukker og natron før du har over det tørre. Røra skal være ganske tynn, men ikke helt suppe. Hell røren over i en langpanne, og stek den ved 180 grader i 35 minutter.Mens kaken steker, lager du glasuren, den skal has på varm kake!

Smelt margarin, rør ut kakao i varm margarin og tilsett så melis og soyamelk til du har en klumpfli og jevn glasur. Ha over maldonsalt etter eget ønske og smak. Bre glasuren over den varme kaka og pynt med kokos, kakestrø (husk å lese innhold!) eller tørka bær. Denne kaka er magisk god! Takk for oppskrift Ingrid – Matmomsens allergifrie kjøkken.

20160605_133526

Legg igjen en kommentar