Mørk sjokoladekake i langpanne

Denne oppskriften er det opprinnelig Matmomsens allergifrie kjøkken stom står bak, men jeg laget en liten vri på den og publiserer den derfor her på min blogg.

Du trenger
Kake

150 gram smøremyk rapskokos
1 stort beger alpro naturell yoghurt
4 dl soyamelk
7 dl sukker
6 ts natron
6 ss kakao
600 gram Schar bred mix

Glasur
200 gram smøremyk rapskokos
1 dl soyamelk
6 toppede ss kakao
2 solide klyper maldonsalt
ca 500 gram melis

20160605_133552

Sett ovnen på 180 grader. Smelt margarin på svært lav varme. Bland yoghurt og melk i en stor bakebolle og ha over margarin, sukker og natron før du har over det tørre. Røra skal være ganske tynn, men ikke helt suppe. Hell røren over i en langpanne, og stek den ved 180 grader i 35 minutter.Mens kaken steker, lager du glasuren, den skal has på varm kake!

Smelt margarin, rør ut kakao i varm margarin og tilsett så melis og soyamelk til du har en klumpfli og jevn glasur. Ha over maldonsalt etter eget ønske og smak. Bre glasuren over den varme kaka og pynt med kokos, kakestrø (husk å lese innhold!) eller tørka bær. Denne kaka er magisk god! Takk for oppskrift Ingrid – Matmomsens allergifrie kjøkken.

20160605_133526

18 kommentarer Legg til din

 1. Sigrid M Gundersen sier:

  Hei! Hvor stor langpanne bruker du, sånn cirka?

  1. Kathrine sier:

   Den som hører til ovnen min – de er ganske like store i alle ovner.

 2. Ann sier:

  Må bare få si at denne sjokoladekaka var innmari god! 😀 Hun som den var tenkt til sa at det var den beste kaka hun hadd smakt siden hun fant ut at hun tåler hverken gluten, egg eller melk. Den slo også veldig godt an blandet alle oss andre som spiser vanlig sjokolade kake til vanlig 😀

  1. Kathrine sier:

   Så fantastisk å høre Ann!

 3. Vera Halvorsen Landro sier:

  Hei! Jeg lurer på: rapskokus, er det i fast form, eler fins det både i fast og flytende form? Jeg har kjøpt rapskokus, syns den ser omtrent flytende ut. Skal prøve å lage mørk sjokoladekake i langpanne. Hilsen Vera

  1. Kathrine sier:

   Rapskpkos finnes både som smøremyk og flytende

  2. Kathrine sier:

   Det er den smøremyke du skal bruke

 4. Vera Halvorsen LAndro sier:

  Nå har jeg vært på OBS, Meny, Life helsekost, en innvandrerbutikk ( Cæsar ), Rema 1000 og Bunnpris, uten å finne Rapskokus, smøremykt. Fant flytende på OBS. Kan jeg bruke vanlig nøytral kokusolje i fast form, som kan smeltes?

  1. Kathrine sier:

   Rapskokos er melkefri margarin som står sammen med ordinære meieriprodukter. Blå aktig boks. Google så ser du boksen. Alle dagligvareburikler har den. Bruk margarin du tåler for godt resultat. Olje fungerer neppe dessverre

 5. Vera Halvorsen Landro sier:

  Hei! Jeg sendte et spørsmål for en stund siden, men det ligger ikke her, så derfor skriver jeg en gang til. Jeg har nå vært i mange matbutikker, Life helsekost og en innvandrerbutikk uten å finne rapskokos smøremykt. Kan jeg bruke kokosolje istedenfor, i fast form som en kan smelte?

  1. Kathrine sier:

   Bruk den melkefrie margarinen du liker og får tak i. Rapskokos finnes i alle dagligvarebutikker. Står sammen med smør etc. Blå-grå forpakning. Google evt for å se forpakningen.

 6. silje sier:

  Hei! Jeg lurte på om det går an å erstatte yoghurten med mer soyamelk eller noe annet?

  1. Kathrine sier:

   Å bytte ut en så essensiel del av oppskriften uten å feile på første forsøkene er vanskelig dessverre. Jeg vil heller anbefale en annen kake dersom du tåler egg vel og merke:
   https://glutenogmelkefri.com/?s=Kvikklunsj

   Dersom egg inne tåles anbefaler jeg crazy cake. Søk i søkefeltet nederst så finner du flere ulike utgaver av samme kake

 7. Solveig Skartveit sier:

  Er dette en kake man kan lage dagen i forveien eller er dette en kake som egner seg til å fryse?? Er kaken saftig ??

  1. Kathrine sier:

   Den egner seg godt å lage dagen i forvegen. Fryse har jeg aldri prøvd dessverre

 8. Siri sier:

  Tips til hva jeg kan bruke når jeg også trenger kaken uten soya? (Trenger en kake som er uten egg, gluten, melkeprotein, nøtter og soya.)

  1. Kathrine sier:

   Du kan prøve med coops kokosyoghurt eller bake den som heter crazy cake!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.