fbpx

Savner du saftige, deilige kaker uten gluten, melk og egg? Jeg har laget en liten oversikt over 5 søte fristeler uten alt!

Kaker uten egg, melk og gluten

Å bake uten gluten- og melk er ikke så vanskelig, men må man kutte ut egg i tillegg blir det plutselig litt mer utfordrende. Derfor har jeg satt sammen mine fem favoritter uten tilsatt egg.

*Jeg har ikke full oversikt over innholdet i andre ingredienser, men disse kakene er laget uten tilsatt egg!

Vafler uten gluten, egg og melk

vafler4

«det ække helj før vaffelpressa går» sier vi her på bruket. Og å lage vafler fri for egg, melk og gluten er heldigvis ikke hokus pokus. Jeg bruker eggerstaningen «no egg» i lik mengde som antall egg (se oppskrift på pakken) og en t-skje med fiberhusk.

Gluten, melk og eggfri sjokoladekake i langpanne

Sjokoladekake

Denne oppskriften er opprinnelig Ingrid – Matmomsens allergifrie kjøkken sin, men jeg har lagt min elsk på den. Lettvint å lage, saftig og barnevennlig. Ja og utrolig god! Den inneholder store mengder soyayoghurt i stedet for egg.

Gluten- og melkefri ostekake

gluten- og melkefri ostekake

Ostekake trodde jeg aldri jeg skulle få smake igjen noen gang. Men så fant jeg ut at det var verdt forsøket og jaggu meg så gikk det bra! Den er ikke like mektig som en laget av meieriprodukter, men minst like god! Husk å dobbeltsjekke innholdet i kjeksene du velger å bruke i bunnen.

Oreokake uten gluten, melk og egg

oreokake 4

Oreokake kom på moten etter at jeg la om kostholdet, men etter mottakelsen å dømme, så smakte den minst like bra som en helt vanlig oreokake! Lager du kjeksene selv, så er de uten egg i denne oppskriften.

Panna cotta

Gluten- og melkefri panna cotta

Panna cotta må være en av de enkleste dessertene man kan lage tror jeg. Og smaken er jo helt fantastisk. Topp med bær du liker og bare nyt!

2 Comments on “5 kaker og desserter uten egg, melk og gluten

  1. Trykket på sint uten å mene det – og igjen da jeg prøvde å ta det bort ! Sorry 😊😊

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.