fbpx

Barnevennlig ukemeny

Det er noe magisk med barns matvaner, de skifter fortere enn jeg rekker å venne meg til hva de ikke liker. Høres det kjent ut?

Barnevennlig ukemeny

Jeg har i alle år tenkt at det ikke burde eksistere barnemeny og barnemiddager, men etter å ha vært mamma til kresne barn i 6 år har jeg resignert og erkjent at de ikke nødvendigvis liker hverken det ene eller det andre. Noen ting er imidlertid alltid sikkerstikk, og jeg laget en ukesmeny med alle favorittene her i huset.

Mandag

Kjøttkaker i brun saus
Mandag er alltid restemandag, så søndagen før laget jeg kjøttkaker i brun saus. Ønsker du å ha løk i kjøttkakene er trikset her i gården å kjøre dem i hurtighakkeren så det blir til en jevn masse før jeg har det i kjøttdeigmassen. Sammen med kokt potet, rå gulrot og kokt blomkål elsker barna mammas kjøttkaker – heldigvis!

Visit Innherred AS 020

Tirsdag

Blomkålsuppe
Vi kjører på med suppetirsdag, og ukas suppe var hjemmelaget blomkålsuppe med flesk og flatbrød. Blomkålsuppe er enkelt å lage og jeg har mange porsjoner stående i fryseren.
Flesk kjøper vi i ferdige terninger og stekes med margarin så det blir litt ekstra fett i suppa.

Heit ris med asiatiske smaker
Heit ris med asiatiske smaker

Onsdag

Fiskepinner med heit ris med asiatiske smakerheit ris med asiatiske smaker
Fiskepinner går så det griner – mine barn elsker de glutenfrie fiskepinnene fra Findus. Såpass populære er de at jeg kjøpte 4 pakker sist det var tilbud, og minstemann på 3 år spise 5 stk. til middag. Jeg serverer de med ris og ketchup (jepp – jeg har gitt opp alt annet!) Selv blander jeg inn grønnsaker i min ris og får da en asiatisk ris med heite smaker.  Fiskepinnene stekes på 225 grader i 15 minutter. Enkelt og greit.

xxx pannekaker 016.jpg

Torsdag

Pannekaker
Å lage gluten- og melkefrie pannekaker er ikke hokus pokus, dette er en av mange oppskrifter jeg har på pannekaker, men den eneste som er skrevet ned. Eksperimenter gjerne med mandelmel, nøttemel og andre meltyper du måtte ha i skuffen. Vi serverer pannekaker med blåbærsyltetøy, sukker og flesk – sånn for å toppe det hele 🙂

20170421_203020

Fredag

Taco – lag ditt eget krydder
Fredag er tacofredag, men plutselig falt ikke taco i smak lengre og vi hadde enorme mengder tacokjøtt igjen. Denne gangen lagde jeg den som alle andre; Ferdig pakke fra butikken (Santa Maria). Jeg spiser skjell, mens gutta spiser vanlige lefser jeg ikke tåler.

Annonse

xxx pizza 021

Lørdag

Restepizza
Siden vi satt igjen med enorme mengder med tacorester, ble det restepizza på lørdag. Med en gang fyllet var på pizza og ikke i lefse ble den knallgod i følge småtrolla og vips var restene en saga blott!

OksehaleKraftk

Søndag

Fersk suppe – få inspirasjon her
Av og til lurer jeg på hvorfor jeg gidder; koke kraft, plukke urter fra hagen og hakke opp grønnsaker når 2 av 4 ikke spiser. Men grunnen er enkel; jeg elsker det! Fersk suppe med masse gode råvarer er utrolig digg rett og slett. Så får det heller være at ukas siste måltid ikke var så barnevennlig, og at de derfor spiste både 4 og 5 knekkebrød pluss yoghurt til lunsj og kvelds.

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like

Få nyheter fra Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Legg igjen epostadressa di for å bli inspirert!

Fortsett å lese