fbpx

Årlig kastes 3.5 million verpehøns rett i søpla og blir fyllmasse i betong. Hvorfor spiser vi dem ikke?
I dag spiste vi en av dem, men det tar tid å komme i mål. Vil du bidra til mindre matsvinn? COOP obs har høne, bunnpris også!

IMG_20170113_150355.jpg

Jeg har googlet høneoppskrifter på både norsk og engelsk, spurt folk som har høne og lest i min aller første kokebok skrevet av Ingrid Espelid Hovig. Konklusjonen var at dette var jeg ikke helt sikker på om jeg fikk til.

Du trenger
1 høne
3 gulrøtter
1 løk
2/3 kålrot
2 ss grønnsaksbuljong
3-4 liter vann
2-4 poteter
Salt, pepper og hvitløk

Jeg startet med å vaske høna innvendig og utvendig med kaldt vann, for så å skjære av brystet og låra. Det la jeg i en egen gryte og helte over vann så det akkurat dekket kjøttet. Jeg hadde på salt, pepper og hvitløk, og hadde litt grønnsaksbuljong i vannet.20170115_105425

Gryta satte jeg i ovnen på 120 grader i 4 timer.

Resten av høna la jeg i en gryte sammen med 1 diger gulrot og løk og kokte på lav varme i 4 timer.

Etter 4 timer tok jeg ut kjøttet fra ovnsgryta, og silte krafta fra begge kjelene gjennom et bommulsklede og dørslag. Oppi krafta hadde jeg 2/3 kålrot, 2 gulrøtter, 2 digre poteter og 1 ss god grønnsaksbuljong.

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

20170115_144709

Mens suppa kokte reiv jeg opp kjøttet fra lårene og brystet i små biter. Mot slutten av koketida hadde jeg kjøttet oppi med resten av suppa.

Smak til med salt og pepper. Server med glutenfritt flatbrød og smøremyk rapskokos.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.