fbpx

Gluten- og melkefri pizza

Pizza var noe av det jeg savnet mest da intoleranse mot gluten og melk først var et faktum, nå så mange år etter har jeg funnet mine egne pizzafavoritter.

Denne pizzaen er som en skikkelig god gammeldags klassiker fra min egen barndom; stor tykk bunn i langpanne og fyll av kjøttdeig og løk.

xxx pizza 008

Du trenger

Forsats
4 dl vann
2 ss sukker
0,5 pk tørrgjær

Øvrige ingredienser
2-3 ss god olje
500 gram schar bread mix

Bland forsatsen og la den stå i 5-10 minutter til du ser at gjæren bobler. Hell over ca halvparten av melet og rør det klumpfritt. La melet få svelle skikkelig i væsken og rør litt til. Deigen er så skikkelig bløt.

Gluten og melkefri pizza

Ha over halvparten av det som er igjen, og rør det inn i deigen. Hell over oljen og form deigen til en ball. Hell over halvparten av resten av melet, form deigen til en ball og legg den i midten av bakebollen.

Sett bollen i varmt vann og dekk bollen med et lokk eller tilsvarende.

I mellomtiden lager du fyllet:

Du trenger:

Fyll
1/2 løk
2 fedd hvitløk
1/4 rød paprika
500 gram kjøttdeig
1 pk hakkede tomater
2 ss oksefond
pepper
Salt
Paprikapulver
Oregano

Finhakk løk, hvitløk og paprika. Surr det mykt i olje og stek så kjøttdeigen. Ha over tomater, fond og krydder etter ønske. Smat til og la de småkoke mens deigen hever.

Når deigen har blitt dobbelt så stor, har du den over på en bakepapirkledd langpanne. Bruk resten av melet over deigen og trykk den forsiktig ut så den passer langpanna. Sett deretter langpannen til heving over varmt vann mens ovnen blir varm (250 grader).

Annonse

Gluten og melkefri pizza

Når ovnen er varm brer du fyllet kjapt på bunnen og setter den inn midt i ovnen. Stek pizzaen i ca 15-20 minutter. Sjekk om den er sprø ved å løfte på bunnen forsiktig med en kniv.

Serveres varm, rett fra langpannen med aioli, pesto eller som den er

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like