fbpx

Blomkålsuppe på hønsekraft

Denne suppa tar det tid å lage, men den er så god og full av smak og kjærlighet at den er verdt all innsatsen. Jeg lover!

Årlig går over 3 millioner kilo hønekjøtt rett i søpla, vil du bidra til å redusere matsvinnet og i tillegg få knallgod mat, er høne det du skal kjøpe neste gang du er i butikken!

Du bør nok dele opp denne suppa i to dager, kraftkoking søndag og suppelaging mandag eller tirsdag, men ønsker du å lage den en og samme dag, er det fullt mulig!

img_20170113_150355

Hønsekraft

Du trenger
2 stk tinte frosne verpehøner
2 stk løk
2 fedd hvitløk
3-4 stk gulrøtter

Skyll hønene godt innvendig og utvendig, og legg dem i en stor gryte. Ha over vann så det akkurat dekker hønene og ha over grovhakkede grønnsaker. Kok opp og la det stå og småputre i 3-4 timer.

Koker du hønsekraft eller høne til en eggallergiker, må hele eggstokken fjernes da den inneholder de proteinene en eggallergiker reagerer på.

20170115_105818

Ta ut hønene, og legg dem på ei skjærefjøl og la dem avkjøles, mens du siler krafta gjennom et rent bommulsklede over et dørslag. Når hønene er avkjølt litt, plukker du av kjøttet fra lår og bryst. Avkjøl og frys ned til senere bruk.

20170122_143457

Del krafta i to like store porsjoner, og avkjøl før du evtentuelt fryser den eller setter den i kjøleskapet for senere bruk.

Blomkålsuppe

Du trenger
3 små poteter
2 blomkålhoder
2 fedd hvitløk
1 ss grønnsaksbuljong
Salt og pepper
Kjøttkraft til å dekke grønnsakene
Baconmengde etter ønske

20170124_155547

Surr finhakket hvitløk i litt olje i en stor kjele. Ha over ferdig skrellet potet i små biter og blomkål i buketter. Hell over kraft til du dekker grønnsakene.

Annonse

Kok til alt er så mørt at du kan knuse grønnsakene. Kjør suppen glatt med en stavmikser og smak til med salt, pepper og grønnsaksbuljong.

20170124_155654

Topp med spøtt bacon og server med glutenfritt flatbrød.

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like

Få nyheter fra Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Legg igjen epostadressa di for å bli inspirert!

Fortsett å lese