fbpx

Allergimat på reise

Å reise uten å være sikker på om man får tak i trygg mat er skummelt synes jeg, men jeg har noen tips jeg prøver å følge som jeg deler med dere!

Allergimat på reise

Enten man reise på jobb eller ferie, i Norge eller utlandet, med fly eller bil, er det å finne seg noe å spise på farten en utfordring. Du kan velge å gjøre som jeg ofte er dum nok til å gjøre; reise uforberedt og tro at verden har forandret seg siden sist, eller gjøre som man burde; Være godt forberedt!

Forberedelser

Tørr og kjip matpakke?

Matpakke trenger ikke være tørt, kjedelig og smakløst bare fordi det er gluten- og melkefritt. Jeg lover!

Matpakkemuffins

Matpakkemuffins
Matpakkemuffins kan du fylle med det du må ha av påleggsrester og lage til velsmakende små måltider du kan ta med deg overalt. Trenger ikke oppvarming.
Se oppskrift på Matpakkemuffins

Grove rundstykker
Jeg kjøper grove baguetter fra Schär. Jeg varmer det på 175 grader fra kald ovn, og smører dem med pesto eller smøremyk rapskokos mens de fortsatt er varme, og legger på godt med pålegg før de pakkes i aluminiumsfolie.

Jeg smører heller for mange, enn for få, og aldri færre enn 4 (lært the hard way!) Jeg foretrekker spekemat på reise ettersom de tåler bedre å ligge enn annet kjøttpålegg.

turmat . Glutenfrie rundstykker som metter
Steinalderrundstykker – turmat som metter! – klikk for oppskrift

Wraps
Jeg er glad i wraps med kylling på tur. Jeg gjør det enkelt og steker kylling med salt, pepper og litt urter i stekeovnen.

Når kyllingen er forholdsvis avkjølt smører jeg glutenfrie wraps (coop sine er gode!) med melkefri smøreost, vegansk pesto (Coop smak forskjellen er uten melk) og legger kylling i i strimler. Jeg dropper alt av grønt fordi det rett og selt tikke holder seg fresht nok lenge nok for min smak.

Salat
Salat er både elsket og hatet – i know! Men av og til er det greit å lage en så digg salat som mulig å ha den med i veska. Ha i godt med proteiner og fett så den metter bra! Selv elsker jeg søt chilisaus i salaten.

SSalat

Mulepose
Mulepose er velkjent fra friluftslivet og er ikke mindre aktuelt for sulte allergikere på reise. Den består av nøtter, mandler, rosiner og sjokolade og nytes best i små munfuller i løpet av dagen.

Annonse

Hjemmelagde granolabarer
Det er veldig enkelt å ha med seg i veska – de gir masse påfyll av energi og smaker godt. Liten plass tar de også! Se min oppskrift på granolabar

xxx granolabar 084

Kjeks og sjokolade
Kjeks er greit å ha i veska som nødmat, og du kan enten kjøpe dem ferdig eller slenge sammen noen selv. Jeg vil anbefale disse knallgode grove kjeksene med sjokolade og havsalt.

Annonse

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Kathrine avatar

FORFATTER

3 kommentarer til “Allergimat på reise”

  1. Bente Elviria Stenseth Storlien avatar

    Tusen takk for mange gode forslag! 👍😊

    1. Kathrine avatar

      Så hyggelig at du likte det 🙂

  2. […] det er at jeg deler informasjon om halvfabrikata og tips til ulike måltider både hjemme og på reise, samt innleggene som viser hvor jeg kjøper de ulike produktene jeg […]

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like

Få nyheter fra Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Legg igjen epostadressa di for å bli inspirert!

Fortsett å lese