fbpx

Jeg har samlet mine erfanger og tips til hvordan reise på ferie og spise Gluten- og melkefri mat i Alicante! Jeg lover både melkefri iskrem, vegansk-glutenfritt bakeri samt tips og triks for en vellykket ferie.

Gluten- og melkefri mat i Alicante

Jeg var så heldig å få reise til Spania i februar/mars, og etter et opphold for snaut 2 år siden, visste jeg at utvalget var godt på en stor Carrefour (ala OBS hypermarked) et stykke utenfor byen mot El Campello. Siden vi hadde bil stresset jeg ikke med å ha med meg masse mat ettersom jeg visste det var lett tilgjengelig.

Carrefour (klikk for kart) har de alt du trenger egentlig vil jeg si, med unntak av vegasnk ost og melkeerstatninger. De fant jeg ikke i år og ikke i 2016 dessverre. Men jeg klarer meg godt uten den uka jeg er på ferie.

De har masse produkter fra Schär og man trenger ikke tenke på hvetestivelse i glutenfrie produkter, da dette ikke brukes (det er et typisk nordisk fenomen). Selv små carrefour express har et godt utvalg av glutenfrie basisvarer som brød, mel, kjeks og rundstykker i egne hyller, mens Mercadona har dårligere utvalg og det ligger spredt rundt i hele butikken.

Google translate – i love you!

Å navigere på et fermmed språk er ikke bare enkelt. Selv om man vet at “Sin” betyr uten. Bruker du google translate og skriver ned det du må ha mat fri for er det lett å vite hva du må si/gi kelner beskjed om:

Screenshot-2018-3-12 Goo

Screenshot-2018-3-12 Google Oversetter

Skjermdump Google translate

I tillegg kan du, ved å laste ned google translate som app på telefonen, bruke fotofunksjonen. Da scanner den bildet for ord som de oversetter fra-til ønsket språk. På den måten kan du avdekke allergener på mat i butikken uten problem! Se bilder under

Spise ute i Alicante

Å spise ute syntes jeg var hakket vanskeligere. Språkbarrieren er større enn jeg var forberedt på, og det virka, dessverre som i Norge, at “sin gluten y sin leche” (gluten- og melkefritt) ikke var noe de nødvendigvis visste så mye om utover at de hadde noe info på spansk.

Tips og triks på restaurantbesøk

Se på menyen og avdekk om de serverer noe som friteres med mel som feks løkringer, nuggets el. har de ikke det, kan du spise pommes frittes.

Har de grill? Og har de noe på menyen som rulles i brødsmuler el og så grilles? Ikke? Da kan jeg anbefale grillet kjøtt – enkelt og greit.

Google og Trip Advisor

Iskrem
Googler du etter det du leter etter finner du alltid noe spennende. For min del resulterte det i en tur til en av Alicantes iskrembarer hvor jeg fant melkefri iskrem. Knallgod rett og slett! Iskrembaren heter Livanti Gelato di Sicilia og ligger koselig til ved katedralen!

20180228_173115

Vegansk kafe
Jeg ramlet også over en vegansk kafe som baker glutenfritt; Vegan Bombon rett ved “bølgegata”. De snakket dessverre ikke engelsk overhodet, så her skulle jeg vært bedre forberedt med google translate og fått mer nøyaktig forklaring på hva alt var. Utvalget var knallbra, og prisene helt innfor! Kjempemessig opplevelse rett og slett!

Alt i alt må jeg si at å feriere i spania er enkelt – du finner mat, men det blir ikke nødvendigvis noen høydare av å spise ute. Vær obs på at det er laktose i nesten all spekeskinke og all spekepølse, og at det å finne melkeerstatninger er vanskelig, det samme er det å finne saftis uten melk.

Annonse

Vel verdt et besøk!

Alicante er en flott by jeg virkelig anbefaler. Av severdigheter er borgen, gamlebyen og parken et must spør du meg.  Og om du er der på andre tider enn vi var så kan stranda også være grei å få med seg. I tillegg var grotten i Bushot interessant. Vi fikk dessverre ikke med oss safari i år heller, men det får vi ta en annen gang, for dette fristet til gjentagelse!

Jeg kunne skrevet mye mer, men dette oppsumerer besøket godt – spør meg om du lurer på noe!

4 Comments on “Gluten- og melkefri mat i Alicante, Spania

  1. For glutenfritt så har Mercadona veldig godt utvalg men som du nevner er de ikke samla men kjeks sammen med kjeks,brød sammen med brød o.s.v. Nå har ikke jeg problem med melk(cøliaker) så melkefritt har jeg ikke satt meg inn i 🤗🤗. Så fint at dere hadde en fin opplevelse av Alicante,elsker den byen (bor bare 4 mil unna)

    • Ja jeg ga opp på Mercadona, jeg leita meg grønn i butikken, men fant disse deilige penøttsjokoladene som jeg får hver gang noen har vært i spania 🙂

      Av glutenfritt brød på Mercadona fant jeg bare en baguett og ingenting annet, men det kan være bedre på de litt større butikkene utenfor byen kanskje?

      Alicante liker jeg virkelig! Liker at det er mest spanjoler på denne tiden – hørte to nordmenn på en uke – perfekt!

  2. Må bare spørre, hva mener du med spekeskinke/pølse siden du sier den inneholder laktose?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.