fbpx

Ukemeny for kresne småtroll

Har du et kresent barn? Jeg har et barn som er kresent. Så kresent at det er slitsomt for hele familien. Jeg har lest tips, forskning og råd og ser at vi gjør alt rett, men vet at det er langt til mål.

Kresne små ganer

Siden det er så lite som faller i smak her i huset har jeg valgt å lage en hel ukesmeny tilpasset husets mest kresne gane, som vi litt mer sofistikerte i huset enkelt kan pimpe for vår egen del.

Hvert forsøk på å forsøke noe nytt belønnes med kryss, som ved et gitt antall kryss i sin tur gir ham en premie vi har blitt enige om. Det er litt som valpeskolen på NRK det her. Vi belønner alle steg i rett retning. Først å ha ukjent mat på bordet, så ukjent mat på eget fat, dernest fremmed mat på gaffel og i munnen. Du ser at vegen er lang ja?

Ja også handler det om forberedelser;

“I morgen skal vi ha pasta med saus til middag, kan du prøve å ikke skrike av å se maten på bordet?”……..

Ukesmeny for sarte ganer

Ukemenyen som sådan er ikke noe å skryte av for oss voksne. Den er kjedelig, smakløs og fargeløs spør du meg, men hvert måltid inneholder noe ufarlig som guttungen liker. Heldigvis kan jeg pimpe maten opp som jeg selv vil, eller rett og slett lage noe JEG liker til kveldsmat og likevel spise med god apetitt når vi spiser sammen.

Menyen er som følger

Til hvert måltid er det én ting han liker, og selv om det ikke er mye, er det i det minste noe. Vi jobber for at han skal finne sin indre motivasjon til å spise, og ikke spise fordi vi forventer det. Det er en kjempestor forskjell! Så derfor må alt gå for seg i etapper.

Annonse

Det blir mye premier, men sist fikk vi det til altså. Nå er tida inne for å lykkes nok en gang!

Har du et barn som er veldig kresent? Da ville jeg prøvd denne tilnærminga fremfor tvang, pushing, krav og mas.

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like

Få nyheter fra Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Legg igjen epostadressa di for å bli inspirert!

Fortsett å lese