fbpx

10 matvarer jeg MÅ ha i hus

Hva må jeg alltid ha i hus av basisvarer for at jeg alltid skal kunne slenge sammen noe godt til middag? Jeg deler mine tips til 10 matvarer jeg MÅ ha i hus. 

Basisvarer som gir middag

Det er lite som er så kjedelig som å oppdage at skuffer, skap, fryser og kjøleskap er tomme, magen rumler og butikken er stengt. Derfor kan det være nyttig å ha et lite husgeråd; et lite lager med matvarer du aldri tillater deg å gå tom for. Det er nemlig hemmeligheten vil jeg påstå.

https://i1.wp.com/glutenogmelkefri.com/wp-content/uploads/2010/09/0467c-bakingoghage046.jpg?ssl=1

I tillegg til disse 10 tipsene mine, må du selvsagt ha alle sånne helt fullstendig basic varer som du aldri tillater deg å gå tom for, som salt, pepper og diverse annet krydder, olje/smør etc. Men jeg tør likevel påstå at du kommer langt med mine tips i tillegg.

Jeg har gjennom de siste 20 årene etablert meg et grunnleggende forråd av tørr-, kjøl- og frysevarer jeg ikke klarer meg uten. Matvarer som kan sikre meg mer enn én rett og som kan både rekke og vare eller brukes på én enkelt rett.

Du vil for eksempel alltid kunne lage deg pizza med denne lista!

pizza og gulasj 002

Tips til 10 helt nødvendige basisvarer

1. Ris/pasta

Ris og pasta er gull å ha i hus. Det er perfekt tilbehør til mange retter og metter godt. Du kan bruke det der du normalt sett ville brukt potet eller du kan lage deg en deilig rett av ris, krydder og grønnsaker. Det samme gjelder pasta. Min favoritt er Pasta penne fra Semper. Den har jeg som regel alltid på lur.

2. Egg

Egg er en kjempekilde til fett og proteiner og holder deg mett lenge. Et egg eller to er jo et måltid i seg selv, men har du litt påleggsrester, litt melkefri ost og noen slappe grønnsaker kan du også lage deg deilig omelett eller eggmuffins. Egg og omelett er perfekt til frokost, i pannekaker og vafler. Du blir aldri sulten om du har egg i hus.

egg

3. Buljong/fond

Med en god buljong i hus kan du alltid lage en god saus sammen med tomatene i punktet under, smaksette risen og pastaen eller lage deg en kopp varm drikke. Mulighetene er mange.

4. Tomater på boks

Tomater på boks kan du trylle om til suppe, pastasaus, pizzasaus og gryterett for å nevne noe. Jeg prøver å alltid ha minst 2 bokser tilgjengelig selv om jeg sjelden bruker mer enn en i slengen.

5. Løk eller sopp

Løk holder seg i en evighet og jeg finner alltid en slappfisk nederst i skapet selv om jeg knapt husker at jeg kjøpte den. Løk setter god mat og drøyer all mat slik at du klarer deg med mindre kjøtt eller metter fler. Alternativet er sopp, jeg synes de to kan ha litt samme bruksområde; fyll til pizza, smak til kjøtt og for å drøye middagen til å rekke til flere. Billig er det også.

6. Kjøttdeig

Uten kjøttdeig i fryseren føler jeg meg naken. Kjøttdeig kan jeg trylle om til å så mye forskjellig at å ramse opp alt blir bare kjedelig, men du kan lage kjøttkaker, karbonader, pytt i panne, pasta med kjøttsaus og så videre. Det er liksom ingen begrensninger for hva du kan få til så lenge du har 400 gram kjøttdeig i hus.

cropped-LITEN-xxx-kjøttkaker-i-brun-saus-015.jpg

7. Mel

Mel er også såpass basic at jeg føler meg hudløs uten det i hus. Jeg får nesten panikk, for hva gjør jeg uten? Med mel, melk og egg kan jeg lage vafler, pannekaker, Pizza, brød og rundstykker og vil altså rett og slett alltid ha mulighet til å lage meg noe godt å spise som metter. Ungene liker det til og med!

8. Gjær

Gjær. Rett og slett fordi jeg da alltid slenge sammen en pizza eller et brød. Du kommer ikke utenom det faktum at det trengs med mindre du har surdeigstarter stående.

Annonse

9. Mandelmelk

Mandelmelk eller andre former for melk gjør de mulig å lage som nevnt over; pannekaker og vafler som ungene elsker. Og igjen denne følelsen av absolutt nakenhet om det ikke finnes i hus. Vann gjør ikke samme nytte dessverre.

cropped-brød-vafler-og-pepperkaker-030.jpg

10. Brun saus

Kom igjen, innrømm det, du bruker pulver du også! Jeg elsker brunsauspulver og kjøper det i store bokser fra Toro. For vet du meg hva. Selv pølser, ris og sopp blir søndagsmiddag om du slenger på litt brunsaus altså. Det er utrolig hva du kan lage om du har litt sauspulver. Gryterett av løk, sopp, kjøttdeig og brunsaus servert med litt loff – du burde prøve!

Har du noe du bare MÅ ha i hus for å ikke føle deg helt naken? Legg igjen en kommentar du, så kanskje du kan inspirere meg og andre!

 

 

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

2 kommentarer til “10 matvarer jeg MÅ ha i hus”

  1. Inger Marie avatar

    Hvilke typer mel MÅ du alltid ha i hus?

    1. Kathrine avatar

      Schar bread mix og havremel

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like