fbpx

På grunn av sommerens ekstremvarme, er det nå overflod av norsk fersk blomkål i butikkene. Jeg gir deg 5 digge oppskrifter med blomkål så vi sammen kan redde mat fra å kastes!

Gluten- og melkefrie oppskrifter med blomkål

I dagens blogginnlegg deler jeg 5 oppskrifter hvor blomkål er sentralt eller bare supergodt som tilbehør. Kanskje har du en kjempegod oppskrift du har lyst til å dele? Legg den igjen i kommentarfeltet!

1. Potet- og blomkålsuppe med løpstikke

20180807_164807

Suppe er kanskje det første man bør hive seg rundt å lage spør du meg! Redd ei høne samtidig og kok knallgod kraft til suppa. Oppskriften holder til 1-2 middager, gang opp og fyll på bokser som fryses ned. Da har du middag til late dager senere i høst.

2. Torsk med Chorizo og blomkålmos

54d3f-20150909_155936

Blomkålmos er utrolig godt, og sammen med torsk er det helt ubetalelig! Det metter, men oppleves som lettere og mindre tungt å spise enn potetmos. Det passer også utmerket sammen med andre matretter!

3. Blomkålris

blomkålris 2

En hver blogg med respekt for seg selv har visstnok en oppskrift på blomkålris – så har også denne. Det er enkelt og smakfullt, og sikkert sunnere enn ris. Prøv det til fiskekaker!

Annonse

4. Fiskepudding i form

20170822_161327

Til fiskepudding er blomkål et selvsagt følge. Putt den i formen sammen med fiskepuddingen og det blir mer mat med en gang. Er du heldig merker ikke barna blomkålen heller!

5. Kjøttkaker i brun saus

Glutenfrie kjøttkaker uten melk

Jeg MÅ ha blomkål til kjøttkaker i brun saus, men tror jeg er ganske alene om det. Uansett så kan dette kanskje inspirere deg til å prøve? Oppskriften på mine kjøttkaker finner du her.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.