Potet- og blomkålsuppe med løpstikke

Første gang jeg hørte om løpstikke, var da jeg studerte og ei i klassen nærmest heiv seg over en busk bak lesesalen og hvinte av begeistring, har jeg latt meg fascinere, uten helt å ha hatt energi til å gå løs på prosjektet. Da jeg var på Munkeby Herberge forrige uke, fikk jeg smakt løpstikke, og på Mokk Gård denne uka fikk jeg stjålet med meg en busk. Så i dag ble det endelig løpstikke i suppa!

Jeg har valgt å hive meg inn i oppskriftsutfordringen som Mat på bordet har lagt føringen for denne måneden; potet! Av alle gode ting laget av potet, er dette noe av det beste jeg har smakt på lenge! Se flere bidrag i utfordringen her. Merk din oppskrift #oppskriftsutfordringen og delta du også!

20160825_161404.jpg

Du trenger
1.5 blomkålhode
3 små poteter
1/2 løk
1 solid kvast løpstikke (en neve)
3 terninger grønnsaksbuljong
1.5 liter vann

Kutt løk i biter og surr den myk i litt olje. Ha over blomkål i buketter, poteter i små biter, vann og løpstikke. La det koke til alt er helt mørt. Kjør glatt med stavmikser. Server med stekt flesk og glutenfritt potetflatbrød.

Legg igjen en kommentar