fbpx

Potet- og blomkålsuppe med løpstikke

Blomkålsuppe er både godt og enkelt å lage og kan med fordel smaksettes med løpstikke. Jevner du suppen med potet er den naturlig glutenfri.

Første gang jeg hørte om løpstikke, var da jeg studerte og ei i klassen nærmest heiv seg over en busk bak lesesalen og hvinte av begeistring. Siden har jeg vært fascinert uten helt å ha hatt energi til å gå løs på prosjektet med å bli kjent med urten.

Visit Innherred AS 025

Da jeg var på Munkeby Herberge forrige uke, fikk jeg smakt løpstikke, og på Mokk Gård fikk jeg stjålet med meg en busk. Så i dag ble det endelig løpstikke i suppa!

Jeg har valgt å hive meg inn i oppskriftsutfordringen som Mat på bordet har lagt føringen for denne måneden; potet! Av alle gode ting laget av potet, er dette noe av det beste jeg har smakt på lenge! Se flere bidrag i utfordringen her. Merk din oppskrift #oppskriftsutfordringen og delta du også!

Du trenger

1.5 blomkålhode
3 små poteter
1/2 løk
1 solid kvast løpstikke (en neve) – kan sløyfes
3 terninger grønnsaksbuljong
1.5 liter vann

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Kutt løk i biter og surr den myk i litt olje. Ha over blomkål i buketter, poteter i små biter, vann og løpstikke. La det koke til alt er helt mørt.

Kjør glatt med stavmikser. Server med stekt flesk og glutenfritt potetflatbrød eller rista solsikkekjerner og gresskarkjerner.

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

Ett kommentar til “Potet- og blomkålsuppe med løpstikke”

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like

Få nyheter fra Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Legg igjen epostadressa di for å bli inspirert!

Fortsett å lese