fbpx

Har du klødd deg hardt i hodet og lurt på hvordan du lager en allergivennlig/gluten- og melkefri bursdag? Fortvil ikke – jeg gir det mine 5 beste tips!

Gluten og melkefri barnebursdag

Å stelle til bursdag når egne barn har behov for tilpasninger er ikke nødvendigvis enkelt for alle. Noen kjenner på at de ikke vil gi andre barn «diettmat» og kanskje er de redde for at de andre barna ikke liker det som serveres fordi det smaker annerledes, men bekymre deg ikke! Det går bra!

For å få en vellykket feiring, skal du ikke stå og svette, rive deg i håret og føle at du ikke strekker til, så jeg deler mine 5 beste tips som jeg har erfart at fungerer:

Sjokoladekake uten egg, melk og gluten

1) Senk krava – bruk pose

Om du som meg kjenner på at det svir i lommeboka av å lage langpanne sjokoladekake med mel og margarin som koster en formue; bruk posekake! Toro sin inneholder rett nok hvetestivelse, men miksen fra Det Glutenfrie Verksted er fri for hvetestivelse også.

Ønsker du å lage kaken selv er denne knallgode langpanne sjokoladekaka fra Ingrid veldig enkel og faller i smak her i huset i hvertfall.

Lag din egen posekake!

Crazy cake er en kake uten egg, som du enkelt kan lage din egen pose av; sleng alle de tørre ingrediensene i et glass eller en pose, og skriv på hva du trenger av våte ingredienser, samt steketid. Da har du alt du trenger til å slenge sammen en enkel kake. Topp den med en enkel sjokoladeglasur som kaka under – klikk på bildet!

xx sjokoladekake i langpanne uten egg 246

2) Pølser i lompe

Det er mange som serverer pølser i bursdag. Husk å sjekke innholdet i pølsene! Mange er nå uten både gluten og melk, men noen er også med fortsatt. Gilde sine er trygge!

Ønsker du å servere pølser, men poden ikke kan spise brød (de jeg har funnet inneholder både hvetestivelse og melk) så kan det være en ide å servere pølser med potetmos. Potetmos lages enkelt med pose fra Toro. Du kan eventuelt servere pølse i lompe og bruke glutenfrie tortillalefser som lompe til de som ikke tåler gluten.

3) Gele

Gele med vaniljesaus er innmari populært, hva er vel bedre enn å spise gele med sugerør? Jeg får i alle fall flashbacks av lyden! For å gjøre det allergivennlig for de som tåler gluten, men ikke melk, kan oatly sin vaniljesaus brukes. Den er god på smak og kommer i hendige kartonger.

Dersom havreprodukter ikke tåles kan du kjøpe Freia vaniljesaus kok og lage den på mandelmelk. Veldig greit alternativ som ikke er veldig tidskrevende å få til!

Annonse

4) Godteri uten gluten og melk

Godteri er fort en jungel man kan gå seg vill i, men jeg gir noen produkttips:

  • Salt potetgull og paprika potetgull fra kims og Maarud
  • Seigmenn (både ekte og coop)
  • Lakrisbåter (skipper)
  • Gomper
  • Smurfepastiller
  • Badeball kjærlighet
  • Fruktkarameller fra Coop, Rusta og Europris – stor pose
  • Mørk kokesjokolade fra coop

5) En for alle – alle for en

Det er bursdag, kanskje allergikerens bursdag, så da synes jeg det er på tide at det ikke gjøres forskjell (med mindre de andre spiser lomper da) og at alle rett og slett spiser det samme, og at ingens kal nøye seg med noe dårligere enn de andre; En for alle – alle for en!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.