fbpx

Mai er festmåneden og jeg ønsker å dele mine tips til hvordan man kan gjøre 17. Mai feiring, konfirmasjon og bryllup allergivennlig!

Selv om det hos meg nå blåser surt mens det regner bikkjer og katter, minner lukta fra åkern meg på at det faktisk snart er 17. mai og tid for konfirmasjon og bryllup. Jeg har samla litt småtips dere kan ha nytte av i den forbindelse!

17. mai

Sjokoladekake

Hva gjør man på 17. mai når alle de andre kan spise og kose seg med alt de vil og vi eller ungene våre kanskje ikke har et eneste tilbud? Vi må være bedre!

Fantastisk god mørk sjokoladekake uten gluten, melk og egg. Perfekt å lage kvelden før.

KAKE
Selv baker jeg denne langpanne sjokoladekaka og tar den med meg i små koselige bokser. Da får både jeg og barna kake. Og hjemme venter mer!

I år tok jeg kontakt med 17. Msi komiteen og tilbød meg å bake kake de kunne selge. Og det kommer jeg til å gjøre så lenge jeg har barn med melkeallergi.

IS
Lollipop er uten melk og gluten, og er akkurat passe stor for småtroll med lyst på is. Det samme er solois, men desto mer kliss spør du meg.

Den nye veganske og glutenfrie kroneisen fra Hennig Olsen er knallgod og kan kjøpes på Meny, Spar og Kiwi

PØLSER
De fleste pølser er i dag gluten- og melkefrie, men man kan jo aldri vite, derfor er det viktig å enten gjøre forberedelser og undersøke eller ha med varme pølser på termos. Coop og Leiv Vidar sine pølser er gluten- og melkefrie.

LOMPER
Som lompeerstatning kan jeg varmt anbfale de nye tortillalefsene fra Old El Paso. De får du tak i på bla Spar og Meny.

POSEKAKE
Tåler dere hvetestivelse kan Toro Langpanne være en billig og enkel løsning.

SPRØSTEKT LØK
Sprøstekt løk uten gluten får du nå i ny pose på Rema 1000 til ca 15 kr.

Bryllup og konfirmasjon

Bryllupskaka

Er du invitert bort? Ta med deg en kake – da blir vertskapet utrolig glade, og du vet at du får kake du tåler. Usikker på hva du skal velge? Se mine tips om kaker til kakebord.

SODD OG SKJENNING
Sodd er trøndersk festmat som serveres i konfirmasjon, dåp og bryllup. Det soddet du kjøper i butikken inneholder melk, men dersom du bor i Trøndelag kan du ta turen til Inderøy Slakteri i Straumen og handle sø, kjøtt og boller for seg. Da får du kjøpt melkefrie boller, mens søet og kjøttet er naturlig gluten- og melkefritt.

Annonse

Savner du skjenning? Det finnes ingen gluten- og melkefrie alternativer, og mine forsøk på produktutvikling har gått adundas, men jeg bruker glutenfritt flatbrød fra Biri. Kjøpt på de aller fleste matbutikker i regionen.

TIPS TIL DEG SOM ER INVITERT PÅ MIDDAG

  1. Spør om tilrettelegging og opplys vertskapet om hva du faktisk tåler. Trenger vertskapet hjelp til å finne ut hva du kan spise? Spør hva de skal servere og kom med forslag til løsninger selv! Send eventuelt over mine tips til allergitrygg mat som du får om du melder deg på min e-postliste.
  2. Spør hva som står på menyen og ta med deg brød, smør og pålegg og salat, og spis det som kan spises av det som serveres. Feks salat, kjøtt, potet osv.
  3. Spis hjemme eller kom etter middag. Jepp – jeg kommer heller etter middag enn å sitte der og ikke spise. Så kjip er jeg!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.