fbpx

6 sommerfavoritter uten gluten og melk

I Trøndelag er sommeren her for alvor, forhåpentligvis bare avløst av noen dager med høyst nødvendig regn, før sommeren og årets sommerferie står for tur. Derfor vil jeg gi deg 6 av mine sommerfavoritter uten gluten og melk!

Sommerfavoritter

Med sommeren kommer grillmaten, bæra, varmen og late dager på hytta og på stranda – ja og for noen av oss også i teltet på fjellet eller i vogna på campingen – du veit; hele spekteret er jo sommer!

Det jeg elsker med sommeren er å være ute, og de sjukt fine lyse nettene som gjør at jeg ikke vil sove (og sover hele vinteren). Derfor får du mine 6 gluten- og melkefrie sommerfavoritter her i dag!

1. Bringebær i alle former og fasonger

Bringebær er og blir mitt favorittbær, tett fulgt av jordbær og blåbær i den rekkefølgen. Jeg har bakt en del med bringebær, og kombinasjonen bringebær og sjokolade slår det aller meste for å være ærlig. Se bare på denne deilige browniesen, eller se alt som er laga med bringebær på hele bloggen.

2. Potetsalat uten egg og melk

Lun deilig potetsalat er fantastisk følge til all grillmat nesten, og denne smaker himmelsk og er enkel å lage. Jeg digger å blande inn sprøstekt bacon om det skulle passe seg sånn – for ALT blir jo bedre med bacon ikke sant?

3. Focaccia

Glutenfri focaccia er enklere å lage en du frykter, og passer perfekt til kylling, salat, laks, hamburger, svin…ja ALT egentlig synes jeg. Har det rukket å bli litt tørt legger du det på grillen og gir det et lett dryss med olje, og vipps er det helt perfekt igjen!

4. Salater i lange baner

Salat går aldri av moten og blir aldri feil, jeg simpelthen elsker det! Det er godt som tilbehør og som hovedrett, bare husk å variere så du ikke blir lei. Jeg deler mine tips med deg om du klikker på bildet.

Annonse

5. Rabarbra med eller uten sukker

Rabarbra er barndomsminner for mange generasjoner, og etter at jeg drepte min rabarbra i hestebæsj (lang historie), er den dypt savnet her hjemme. Men om du som meg ikke har rabarbra, får du spørre naboen (som sikkert har) eller kjøpe en ny plante, for det er så godt i pai!

Gluten- og melkefri jordbær og rabarbrapai

6. Ice cream in a jar

Jeg veit det er tullete med sånne engelske overskrifter, men det passer liksom så jækla bra på denne, for det er iskrem i et glass (som høres litt kjipere ut). Oppskriften finner du ved å klikke på bildet!

Hjemmelaget melkefri is
Ice cream in a jar – så lett å lage!
Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like

Få nyheter fra Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Legg igjen epostadressa di for å bli inspirert!

Fortsett å lese