fbpx

Du er kanskje som meg, litt opptatt av å gi med hjertet og ikke med lommeboka? Opptatt av å gi bort noe som betyr noe, ikke bare en pakke servietter og lys? Her er mine tips til hjemmelagde julegaver.

Gluten- og melkefrie hjemmelagde julegaver

Enten vennene dine tåler gluten og melk eller ikke, så er hjemmelagde gaver laget med kjærlighet en veldig fin gave å både få og gi. Jeg har fått både saft og brente mandler, eplemost og syltetøy. Helt fantastisk spør du meg!

Jeg lager ofte egne julegaver til venner og familie. Noen ganger mye. Andre ganger mindre. Her er noen av mine beste tips

Granola – frokostblanding

Frokostblanding kan du lage store porsjoner av (og billig med vanlig havre om vennen dine tåler det), og pakke i porsjoner som passer. Søte poser til å pakke i kjøper du på for eksempel søstrene grene.

Pikekyss med hockeypulver

Pikekyss som nesten eksploderer i munnen, og som virkelig er noe utenom det vanlige er dømt til å bli suksess! Disse kan du lage mange av og pakke i poser og gi bort!

Brente mandler

Brente mandler

Brente mandeler er godt og veldig mye enklere å lage enn man skulle tro. Pakk dem i små papirposer eller putt dem på syltetøyglass før du gir dem bort. En sikker vinner!

Se oppskrift på
Tradisjonelle brente mandler
Franske brente mandler
Kryddermandler

Hjemmelaget Tacokrydder

Hvorfor kjøpe krydder når man kan lage det selv? Nå kan du til og med gi det bort! Så enkelt, så godt og veldig, veldig mye bedre. Kjøp små glass eller poser til krydderet, eller bare fyll det på gamle krydderglass som er vasket. Enkelt og greit.

Pepperkakesirup

img_20161205_201828

Pepperkakesirup kan du bruke som smakstilsetning i kaker, smørkrem, kaffe, te eller bare på isen. Du velger selv hvilke krydder du bruker. Her er min oppskrift.

  • 2,5 dl vann
  • 120 g sirup
  • 120 g brun sukker
  • 2 cm fersk ingefær i skiver
  • 10-15 hel nellik
  • 10cm kanelstang
  • 10-15 svarte pepperkorn
  • 1/4 ts revet muskatnøtt
  • 5 stk stjerneanis

Ha alt i en tykkbunnet kjele, og kok opp mens du rører. Ha på lokket og sett ned varmen litt og la det koke under lokk i 20-10 minutter. Ta av lokket og la det koke på høy varme i 5 minutter. Skru av varmen og la det hele stå og avkjøle seg. La det gjerne stå over natten før du siler og har det på lufttett flaske.

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Sjokoladetrøfler med kokos

Sjokolade er jo noe mange av oss savner. Skikkelig søt og god sjokolade. Denne er ikke så søt, men den er myk og farlig god! Putt den i glass, og gi bort til jul da vel! (og ja, bildene er skikkelig dårlige, men konfekten er likavel skikkelig god!)

Oppskrift på sjokoladetrøfler med kokos

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.