fbpx

Det er lite som lukter som jul som en porsjon brente mandler. De skal være søte, litt salte og med et hint av kanel for å treffe meg i hjertet. Har du lyst på min oppskrift?

Hjemmelagde brente mandler

Brente mandler er noe jeg først lære meg å like som voksen, utrolig, men sant. Mange er ikke klar over at det ofte brukes smør i brente mandler, og det er verdt å huske på. Min oppskrift er uten smør og med masse deilig smak.

Brente mandler

Jeg synes det er greit å lage brente mandler uten barna i beina, for når det begynner å skje ting, så skjer de fort! Dessuten er jeg såpass feig at jeg ikke liker å gjøre det når jeg er alene hjemme og barna sover; livredd for å brenne meg skikkelig eller svi ned hele kåken fordi en av dem måtte trøstes mens mandlene kokte p å plata. Men det er ikke vanskelig altså, det bare sitter i ryggmargen å tenke sikkerhet først.

Du trenger:

  • 2-3 dl melis
  • 0,75 dl vann
  • 5 dl mandler
  • 2 ts kanel
  • Litt salt

Ha alt over i en panne med litt høy kant, bland godt  og sett platen på ca middels varme.

La det koke, koke, koke og koke, uten å røre, til alt har sukret seg og væsken fordampet.

Annonse

 

Nå må du handle fort; rør godt med en tresleiv så sukkeret smelter og blir gyldenbrunt. Hell så mandlene over på et bakepapirkledd brett og spre dem utover med gafler eller tilsvarende.

La dem ligge og avkjøle seg. Brente mandler må du lange mange porsjoner av. Det er farlig godt og en kjempefin julegave!

Brente mandler

2 Comments on “Brente mandler

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.