fbpx

I mange år har jeg med stor interesse sett amerikanske pepperkakebakere bruke sukkertøy for å lage vinduer i de overdådige pepperkakehusene sine. I år var det min tur!

Knust kjærlighet og sukkertøyøyne

Tradisjon tro laget vi pepperkaker 1. søndag i advent. Men i år fikk vi gjort alvor av planene om å knuse sukkertøy i pepperkakene. Jeg har tenkt på det i mange år, men aldri klart å skjønne hvordan ungene skulle klare å holde hendene unna, men i år funka det!

Det ble ikke noe overdådig pepperkakehus på Sjuramyra altså, men noen kule hjerter og smilefjes med røde glassaktige partier.

pepperkaker med knust sukkertøy

I mangel på sukkertøy i butikken, falt valget på kjerlighet på pinne. De kostet en liten formue og jeg ble smått irritert, men sånn er det da altså. I posen var det 8 røde kjærligheter og 2 andre farger. Derfor valgte vi å kun knuse de røde.

pepperkaker med knust sukkertøy

Å knuse kjærligheter var ikke så lett som jeg trodde. Det måtte til både kjevle, pose, håndduk og gryteklut, men likevel hadde vi sukkerstøv utover kjøkkenbenken. Men om det var verdt det? Jepp! Så absolutt!

Mine erfaringer

Jeg ville, om jeg kunne, valgt å heller bruke sukkertøy fremfor kjærligheter. Dessuten vil jeg anbefale deg en morter. SÅ mye enklere. Det er dessuten en fordel å ha sukkertøyet i så små biter som mulig. Det blir nemlig ikke like lekkert som på amerikanske DIY-filmer. Det bobler over og lager artige effekter 😉

Annonse

Jeg har lagt disse pepperkakene separat fra de andre pepperkakene. Dessuten MÅ de avkjøles fullstendig før du løfter dem opp – ellers blir det bare klin!

Oppskrift på pepperkaker

Pepperkaker finner du oppskrift på her

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.