fbpx

Reinkjøttwraps

Reinkjøttwraps er veldig smakfullt, enkelt og magert. Kjøttet har liksom sin helt egne historie og det er en viss nostalgi for meg å nyte lokalt reinkjøtt.

Reinkjøttwraps – Libab?

Reinkjøttwraps er noe jeg har planlagt å lage i åresvis, men jeg har liksom ikke kommet så langt. I fjor var jeg på kurs i Grong i Namdalen hvor jeg bodde i flere år, og fikk servert Libab fra Liverten; en slags kebab gjort på reinkjøtt, løk og sopp.

Dette, mine venner, er mitt ydmyke forsøk på å gjenskape retten, men uten tyttebær som jeg ikke kan fordra (dessverre). Jeg har brukt helt ordinære tacolefser fra Old El Paso, men du kan lage dine egne mjukbrød eller tacolefser – du velger selv rett og slett!

xxx reinkjøttwraps 008

Du trenger

2 aromasopp
1/2 løk
1/2 fedd hvitløk
1/4 ts rosmarin
Ca 50-100 gram kjøtt
2 ss aioli
Lefser
Salt, pepper, olje

Slik gjør du det

Kutt soppen i skiver, løken likeså.
Surr i olje på middels varme til det er mykt og gyldent.
Fres kjøttet, salte, pepere og ha over rosmarin. Bland sammen og ha over finhakket hvitløk. Før alt blandes sammen.
Smør lefsene med aioli og ha fyllet over. Har du tyttebær blander du i det.

Server gjerne med grov mandelpotetmos.

Lokalt reinkjøtt fra Trøndelag

Vi bor ikke langt fra Steinkjer sentrum, men har rein fra Skjækra reinbeitedistrikt gående rett utenfor stuevinduet hele vinteren. Jeg har gjentatte forsøk bak meg med å få tak i reinkjøtt fra en lokal reineier, men til ingen nytte. Det er littegranne nedtur å stikke på Rema og handle kjøtt fra Finnmark når du har rein i hagen altså.

Heldigvis snudde lykken og jeg fant endelig pakker med viltkjøtt fra Livilt i frysedisken – fy fela så bra! I kommunen med drøyt 1300 innbyggere har de altså en egen viltforedlingsbedrift!

Annonse

Om Lierne fra wikipedia:
Lierne er en kommune i Indre Namdal i Trøndelag. Den ligger langs riksgrensen til Sverige og grenser ellers til Snåsa, Grong og Røyrvik kommuner. Libyggene fordeler seg på flere bygder og grender, med Nordli og Sørli som de største, som ble slått sammen til dagens kommune i 1964. Sandvika i Nordli er kommunens administrasjonssenter.

Lierne er Trøndelags største kommune målt i areal, den fjerde største i Sør-Norge, samt den 14. største i landet totalt. Derimot er kommunen blant fylkets minste målt i folketall. Lierne er særlig kjent for brunbjørnene, og selv om kommunens brunbjørnebestand er lav i forhold til bestanden i for eksempel deler av Sverige, er bjørnene et problem for sauebøndene. Jord- og skogbruket er fortsatt de viktigste næringsveiene i Lierne. Det bor drøyt 1300 innbyggere i hele kommunen.

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like