fbpx

I dag deler jeg oppskrift på en gluten- og melkefri kakedrøm med smak av sommer og sol som attpåtil er enkel å lage; Mandelbunn med sjokolade, vaniljekrem og masse deilige jordbær!

Med mange merkedager på rad, bud om sommer og finvær passer det perfekt med en kake som smaker av sommer! Vi laget denne mandelbunnen på 17. mai og alle satte stor pris på den.

Mandelbunn med jordbær, sjokolade og vaniljekrem

Det er jo vanlig med pavlova på 17. mai, jeg personlig er ikke veldig glad i pavlova, derfor har jeg alltid behov for å finne på noe nytt. Noen år er det katastrofe, i år ble denne mandelbunnen med jordbær en suksess!

Forsmak på sommer

Visste du at det den 18. mai fra gammelt av er Eriksmesse? Erikmesse er merkedag for sommeren, og den vinden som blåser i dag, blir den vinden som blåser mest under sommeren. Om det er tilfelle blir det en flott sommer i Trøndelag! Sånn sett passer denne kaken veldig bra!

Mandelbunn med jordbær

Du trenger:

Mandelbunn
150 -200 gr malte mandler
4 eggehviter
1 dl sukker

Sjokoladeganache
2 ss kokoskrem
100 gram mørk kokesjokolade

Vaniljekrem
2,5-4 dl piskbar soyafløte
1 pk freia kakefyll med vaniljesmak
Bittelitt salt
Hjemmelaget vaniljekrem – se oppskrift

Bærpynt
1 boks jordbær
Lett melisdryss om ønskelig

32900273_10156192514675140_2834089021292937216_n

Slik gjør du det

Kakebunn
Mal mandler i en hurtigmikser.
Skill plommer og hvitter i hver sine boller.
Visp eggehvitene til fast skum og pisk deretter inn sukkeret sakte, men sikkert til det ikke lengre er merkbare sukkerkorn i marengsen. Vend så de malte mandlene inn i marengsen.

Ha bakepapir i en springform, ca 24 cm i diameter. Stek kakebunnen på rist på nederste rille i ovnen, 180 grader i ca 20 min. Avkjøl kaken litt før den legges på rist.

Sjokoladeganache
Knekk opp sjokoladen og ha den over i en vid bolle.
Ha 2 spiseskjeer av den faste delen av kokosmelken i en kjele og bring det opp til kokepunktet.
Slå den varme kokosmelken over sjokoladen og rør godt til du har en jevn masse. Bre den over kakebunnen og sett den i fryseren i 1-2 timer.

Annonse

Vaniljekrem
Lag vaniljekrem selv etter denne oppskriften, eller bruk pose som følger:
Hell posens innhold i en bolle og hell over fløten. Pisk deretter med stavmikservisp eller tilsvarende til kremen tykner. Bre den på den avkjølte kaken.

Bærpynt
Del bærene i 2-4 biter og fordel de over kaken. Dryss med melis for syns skyld og server umiddelbart.

Mandebunn med bær

 

2 Comments on “Mandelbunn med smak av sommer

  1. Hei! Denne ser så lekker ut, men lurer på en ting…hvor finner man laktosefri kokesjokolade? Er det ikke laktose i alle de vanlige sortene man får på butikken? Hilsen fersk laktosefri baker 🙂

    • Coop mørk kokesjokolade kan brukes. Den er melkefri 🙂 Om det er laktosefritt du ønsker så er jeg usikker altså – noen butikker har laktosefrie sjokolader, men vet ikke om det finnes i kokesjokolade. Du kane vt ta deg laktasetabletter og bruke vanlig sjokolade?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.