fbpx

Det er sånn at jeg sliter med å forstå det hver eneste gang, at denne kaka er uten egg, melk og gluten, men det ER DEN! Kaka er enkel å lage og smaker himmelsk!

Annonse

Glutenfri sjokoladekake uten egg – i 2 etasjer

Dette er en enkel crazy cake laget glutenfri og med melkefri topping, som gjør det til en glutenfri crazy cake uten melk. En Crazy cake er ei kake uten egg, som benytter eddik og natron i harmoni for å få til luftig og saftig bakst. Resultatet vil overraske deg om du ikke har prøvd før.

Denne kaka er laget i to etasjer, med et solid lag deilig peanøttsmørkrem utenpå – og inni. Dersom du ikke liker peanøttsmørkrem, kan du lage tradisjonell smørkrem med litt kakao i, det også smaker helt utmerket!

Du trenger

** Vil du lese videre? **

For å lese hele oppskriften må du abonnere på oppskrifter. Det koster deg noen få kroner i måneden og du kan tegne abonnement ved å trykke på knappen under.

Les mer om medlemskap og hvilke fordeler det gir deg på www.glutenogmelkefri.com/medlemskap

22 Comments on “Sjukt digg sjokoladekake uten egg (+)

 1. Hei!
  Jeg må lage kake fredag, som skal spises på søndag. Går det greit med denne?
  Kan bunnen eller ferdig kake eventuelt kjøles/fryses?

  • nei – lag den dagen før, ikke mer. Du kan evt fryse bunnen uten fyll

 2. Kan jeg bruke Toro fri, Fin kakemiks i stedet? Det er ofte hvetestivelse i glutenfritt mel. Det tåler jeg ikke.

  • Alle mine oppskrifter er uten hvetestivelse. Du kan bruke toro sin vil jeg tro (uten at jeg har prøvd), men av erfaring er det vel melk i den og mer stivelse så det kan hende du må redusere mengden litt!

   K

 3. Jeg vil helst ha kaken lavkarbo (uten egg og melkeprotein), men schar bread mix inneholder vel mye karbo? Kan det byttes ut med mandelmel, kokosmel, havrefiber eller noe? Vil den “heve” seg og holde formen like godt da?

  • Om du leter lavkarbo har du dessverre kommet til feil sted. Jeg HAKKE peiling. Og som alle andre må du derfor prøve sjøl!

 4. Ser at kaka må stekes i to former. Kan jeg steke den i en form og dele bunnen i to etterpå? Hvis ja, bør jeg da øke steketiden?

  • Om du får plass i høyden, så går det greit. Men ned med temperaturen og opp med tida er nødvendig.

 5. I peanøttkremen står det 50g sjokolade: skal den smeltes eller hakkes?

  • Fra teksten: “Fordel et lag med peanøttsmørkrem på kaken og dryss over hakket kokesjokolade som tåles, og plasser derreter kakebunn nummer to over.”

   Du hakker den

 6. Hei! Syns jeg husker at du la ut et innlegg med denne som muffins/cupcakes, men jeg finner det ikke igjen! Stemmer det at du brukte denne oppskriften? Og gjorde du noen endringer på oppskrifta i så fall?

  • Jeg har ikke brukt akkurat denne oppskriften til muffins dessverre. Men har brukt en annen oppskrift. Har du sett den?

   • Ok! Takk for svar😊Jeg har sett, og jeg tror nok det var en annen oppskrift med peanøttsmørtopping jeg trodde var crazy crazy cake.

 7. Takk kjære, dyktige Kathrine! Jeg kommer nok til å prøve uansett, men vil du si at dobbel oppskrift er nok til 1 langpanne?

 8. Hei. Jeg prøver å få opp oppskriften på sjokoladekake uten egg i 2 etasjer. Får den ikke opp, kan du hjelpe med det

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.