fbpx

Glutenfrie vårruller med hjemmelaget glutenfri filodeig (+)

Hjemmelaget glutenfri filodeig er enklere å lage enn jeg fryktet første gang, og med rette ingredienser kan du kjevle den flortynn og få riktig sprø glutenfrie vårruller!

Glutenfri filodeig

Filodeig er deigen som omgir vårruller og dumplings. Den kjennetegnes av å ikke smake stort, og å kunne kjevles tynn og være smidig nok til formålet, samt å bli sprø ved fritering og steking.

Jeg har ikke fritert, ei heller forsøkt å fritere, eller dampe denne deigen, men jeg har stekt vårrullene i både airfryer og stekeovn med olje penslet over, og den hjemmelagde glutenfrie filodeigen ble veldig sprø og de glutenfrie vårrullene veldig, fantastisk, smashing knallgode!

Annonse

Noen tips på vegen

Oppbevaring av glutenfri filodeig

I dag får du en forbedret utgave av en oppskrift på glutenfri filodeig jeg har brukt ved flere anledninger tidligere. Jeg har tidligere brukt deigen samme dag som den ble laget. Jeg har dessuten oppbevart deigen i kjøleskapet og kjevlet den ut 3 dager senere – uten problem! Det er kjekt å vite.

Rare ingredienser

Oppskriften på glutenfri filodeig inneholder kanskje ingredienser du finner rare, og det forstår jeg. De ingrediensene som er merket med * finner du i invandrerbutikker, ** på nett eller helsekost, mens de øvrige finner du i velassorterte dagligvareforretninger. Du kan ikke droppe enkelte ingredienser. Vent heller og få tak i de jeg lister opp.

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like

Få nyheter fra Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Legg igjen epostadressa di for å bli inspirert!

Fortsett å lese