fbpx

Hverdagspulsen finner du i deg selv. Dessverre vil mange si, så blir den først tilgjengelig gjennom god planlegging. Det høres kjedelig ut, jeg vet. Men det er noe med å ofre noe for å vinne enormt mye i andre enden.

Hverdagspuls?!

Se for deg en hverdag, hvor det at du ikke tåler gluten og melk, ikke gjør matlaging til et stressmoment i hverdagen. Du kan like fullt sette en form med ferdig lasagne eller fiskegrateng i ovnen mellom jobb og trening, og nyte ferske rundstykker på søndag morgen – uten stress. Høres det deilig ut? Ja også sparer det deg for penger også……Lover jeg for mye? NEI!

Hvor du finner hverdagspulsen?

Hverdagspulsen finner du i deg selv. Dessverre vil mange si, så blir den først tilgjengelig gjennom god planlegging. Det høres kjedelig ut, jeg vet. Men det er noe med å ofre noe for å vinne enormt mye i andre enden.

Annonse

I verste fall kan du risikere å få tid til å gjøre andre ting du liker bedre enn å lage mat, bare fordi du har blitt en racer til å planlegge – det er ganske digg!

Så – hva skal jeg gjøre?

Ja, hvordan skal du klare det sier du, for det er så travelt allerede, at hvordan er det mulig å gjøre mer? Kanskje blir du skikkelig provosert over at jeg påstår det er mulig til og med? Det forstår jeg. Men jeg lover; det ER mulig!

1. Planlegg ukemenyen og innkjøp

Ta en titt i kjøleskap, fryser, skap og skuffer hjemme og se hva du har og ikke har av ingredienser. Ta utgangspunkt i det du har og planlegg ukens meny og innkjøp. Tilpass deg gjerne tilbudene som kommer i din mest brukt butikk og sett av tid til å gjøre innkjøpene. Den dagen du gjør innkjøpene planlegger du en ENKEL middag, sånn at du faktisk får tid til å handle.

Husk; det er INGEN som dør av å spise seilegg eller ostesmørbrød til middag en dag i uka om det er nødvendig for å ha tid til innkjøp. Ei heller å spise middag 2 timer seinere en dag i uka!

2. Sett av tid til å lage mat

Fremfor å slenge deg på sofaen og se den tredje episoden av en serie på Netflix, kan du bruke de 45 minuttene til å forberede morgendagens middag kvelden i forveien. Når du først er i gang med å lage mat er det dessuten veldig lite ekstra jobb å lage en kjempestor porsjon som kan fryses ned i porsjoner du senere kan ta opp fra fryseren og servere selv på de travleste dager!

Forslag til tidsbesparende ting du kan gjøre på kvelden:

 1. Forbered morgendagens middag
 2. Kok morgendagens poteter
 3. Kutt opp alle grønnsakene og legg dem i kaldt vann i kjøleskapet
 4. Lag store porsjoner middag når du først lager mat, frys ned i porsjonspakninger
 5. Ta ut frossen mat fra fryseren, da blir den klar for oppvarming dagen etter

3. Planlegg brødbakst

Lag den en egen brødskuff i fryseren, og lag deg rutiner for å bake brød, knekkebrød og granola. Når du gjør ukeshandel i begynnelsen av måneden må du huske å sjekke at du har det du trenger av nøtter, frø, kjerner, mel og gjær til bakingen. Det høres kjedelig ut, men når du åpner fryseren og henter ut brødskiver hver dag, vil du takke meg!

Lag deg en rutine med å for eksempel:

 • Bak 3 brød i slengen hver 3. søndag
 • Bak 2 brett knekkebrød en kveld i måneden
 • Lag ett glass granola første mandag i måneden

Kjøper du inn en pakke med knekkebrød eller noen rundstykker å ha i reserve hver måned i tillegg til det du baker, vil du ikke gå tom. Gjør du det, kan du enkelt lage deg vaffelrøre på kvelden, og steke en vaffel før du drar på jobb eller skole eller spise middagsrester.

Annonse

4. Bruk opp restene dine!

Ikke kast mat som ikke er dårlig, bruk restene dine på jobb, som middag, i nye retter eller frys dem ned til seinere. Rester er penger, og penger går ikke i søpla – eller hva?

Oppskrifter som gir deg hverdagspuls

I kokeboka hverdagspuls får du oppskrifter, handlelister og ukemenyer – gode verktøy for å gi deg hverdagspuls i en travel hverdag.

 • Hverdagspuls - allergivennlig kokebok uten gluten og melk
  kr299.00

Du vil kanskje også like

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.