fbpx

Mine 5 hverdagsfavoritter

Det er endelig hverdag igjen her på myra og hurra så godt det skal bli med rutiner på alt fra legging til middag og lunsj. Jeg gleder meg kanskje mer enn husets skolestarter til den nye hverdagen!

Møt høsten med Hverdagspuls

Høsten er for meg tid til å rekapitulere, starte på nytt og finne hverdagspulsen igjen. Du vet, denne skjøre balansen mellom makspuls og hvilepuls hvor hverdagen faktisk flyter litt selv om det er travelt mellom fotballtreninger og middag? Den finner jeg om jeg er flink til å planlegge!

Planlegging er nøkkelen

For å unngå å kjenne for mye på stresset synes jeg i hvertfall at planlegging er nøkkelen til å kunne gå høsten i møte med lave skuldre. For å klare målet mitt om å planlegge enda bedre i år enn i fjor, har jeg kjøpt ny matbok. Den boka hvor jeg planlegger alle middager, alle innkjøp og slike ting. Og i år er den forbbudt område for små barnetegninger  jeg lover! Men uansett – mine hverdagsfavortter, ting jeg bare MÅ ha i hus og fryser når høsten komer skal du få av meg. Nederst finner du dessuten tips til deg som aldri har frukt på mandag morgen når skolen starter….

1. Suppe

For meg er varmende supper og gryter ensbetydende med høst og gråvær, varme dager og kalde kvelder. Kraft fra en litt slunken høne og slappe grønnsaker blir til magisk nærende suppe som bringer meg gjennom arbeidsdagen. Den gir meg noe å se frem til hele dagen! Jeg har en hel kategori med suppeoppskrifter her på bloggen. Klikk på bildet for masse oppskrifter!

Kyllingsuppe med futt

2. Polarbrød

I fryseren må jeg har polarbrød, sånn at jeg enkelt og greit kan lage meg et brødmåltid til søndagsfrokosten eller spise noe etter ridetur på kveldene. Jeg klarer nemlig ikke å se på TV og spise knekkebrød samtidig – eller hva?

Glutenfrie Polarbrød

3. Fyllte grove horn

Grove horn fyllt med skinke og vegansk ost er så godt og jeg jubler hver gang jeg finner et i fryseren. Siden landet stengte ned og ostelageret mitt ble kraftig redusert har jeg ikke kunnet lage, men jeg håper å få ost i hus snarest slik at jeg kan bake deilige horn. De er perfekte å slenge i micro mens jeg løper for å rekke treningen til gutta!

glutenfrie ostehorn med havre

4. Knekkebrød

Knekkebrød er et must have for meg. Det er enkelt å lage og ligger trygt plasser i bokser på kontoret og hjemme. De duger til frokost, lunsj og kvelds (uten tv vel og merke).

knekkebrød uten mel

5. Tomatsuppe

Hjemmelaga tomatsuppe er helt utrolig praktisk å ha fryseren. Den kan brukes til så mye godt! Sleng sammen en supers suppemiddag på null komma svusj, både med kjøttboller, pølsebiter eller bare med pasta eller tryll den om til lasagne eller som fyll på pizza. Valgene er uendelige nesten for en god tomatsuppe!

tomatsuppe 018

Avblås fruktkrisa!

Hver enda uke er jeg like frustrert over å se at det som var et velfyllt fruktfat, har blitt tømt mens jeg snudde ryggen til.

Annonse

Barna må ha med frukt på skolen, og for å bøte på skuffelsen over å få med gulrot eller agurk, har jeg i år to ess i ermet som gjør at jeg i år blir den supermammaen jeg alltid har drømt om, for hold deg fast; jeg lager deilige banankjeks med havre og frø samt nedfryste porsjoner av SMOOTHIE i fryseren!

Begge deler kan lages i større porsjoner før de fryses ned og så kan tas opp, legges i sekken og nytes kalde til frukta ved skoledagens slutt. Halleluja for noen bonuspoeng jeg kommer til å få!

Annonse

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Kathrine avatar

FORFATTER

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like