fbpx

Glutenfrie gyros med saftig kylling, vegansk tzatziki og deilig syltet rødløk er nok til å gi deg deilig sydenstemning hjemme i høst. Jeg lover deg at dette er veldig godt og med plenty av greske vibber!

Gyros er for meg smaken av gresk sommerferie, varme kvelder på en liten snurr og lyden av festglade mennesker. Slik er det å ikke har vært i Hellas siden vennineturen til Kos i 2001. Gyros er uansett hva du forbinder det med, utrolig godt!

Gyros med kylling

Jeg valgte å bruke kylling i mine gyros, sammen med sprø pomme frites, rødløk og deilige vegansk tzatziki omsluttet av myke deilige glutenfrie lefser utgjør det hele et komplett måltid som skapte herlig sydenstemning i sommerstu. Jeg elsket det! Til og med mannen satte pris på dette måltidet, og tross elendige bilder, skal du få hele oppskriften!

oppskriften er satt sammen av funn på mange ulike nettsider, det finnes sikkert like mange oppskrifter på gyros som det finnes greske husmødre og kokker, og dette er altså min versjon.

Glutenfrie Gyros

Du trenger

500 gram kyllingfilet i strimler

Kyllingmarinade
3/4 løk
1 fedd hvitløk
1 ts oregano
0,5 ts peppermiks
0,5 ts rosmarin
1 dl olivenolje

Lefser
2 dl vann
0,5 ss tørrgjær
1 ts sukker/honning
0,4 ts salt
300-400 gram lys glufri melmiks*
12 spiseskjeer med Berit smøremyk

*Jeg bruker Schär bread miks

Tzatziki
0,5 agurk
2 fedd hvitløk
0,5 boks vegansk yoghurt
salt, pepper og sitron

Syltet rødløk
1 rødløk
1 sitron, saften

Slik gjør du

Kyllingmarinade
Kjør alle ingrediensene til mariaden i en hurtighakker og bland inn kyllingen i mariaden. Sett til sides mens du gjør klart resten.

Lefser
Bland vann, sukker og gjær i en bolle, la stå i 5-10 minutter og ha over salt og 1/3 av melet. Rør til klumpfri grøt. Rør inn mer mel til du har en klissete deig og ha over mel til deigen ikke lenger klisser. Form til en klump i bunnen av bollen. Hev i 45 minuter.

I mellomtiden lager du Tatziki og syltet rødløk (se under)

Etter heving, del deigen i 6-8 like store emner og la hvile på benken i 10 miutter. Varm pannen på middels høy varme og ha to spiseskjeer Berit smøremyk i pannen (for hver lefse). Kjevle leiven til en tynn leiv og stek den til den er gylden på begge sider. Legg lefsene mellom to kleder frem til servering.

Glutenfrie Gyros

Tzatziki
Riv agurk på et rivjern og klem ut vannet. Ha over litt grovkvernet salt og legg agurken i et dørslag over et litermål eller en bolle og la det renne av seg. Bland agurken med vegansk yoghurt og finhakket hvitløk. Smak til med salt, pepper og sitron.

Syltet rødløk
Del rødløk i tynne skiver og ha over saften av en sitron. Sett til sides.

Annonse

Stekt kylling
Stek kyllingen på middels høy varme til den er gylden, og sett ned varmen. La kylling stå og surre til all væske er absorbert. Smak til med pepper og salt.

Serveres med sprøstekt pommes frites og romtemperert tomat

Glutenfrie Gyros

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.