fbpx

Det er mange som nå er like- og om ikke mer, fortvila som meg over situasjonen vi står oppi nå. Det er hjemmeskole, hjemmebarnehage, hjemmekontor og teamsmøter om hverandre og vi er bare på dag 2 liksom. Kjenner du deg igjen?

Stay strong!

Jeg er småbarnsmamma, arbeidstaker og blogger. Jeg har en gutt i barnehage og en gutt på skolen samt en mann i helsevesenet. For å overleve de neste ukene (i mitt hode, månedene), har jeg satt sammen noen tips som jeg tror kan hjelpe meg og mine så vi ikke tørner fullstendig.

1. Podcaster

Jeg er podcastoman og har du mye tid kan du jo bingde følgende podcaster i tillegg til min – Gluten- og melkefri inspirasjon Podcast. Jeg har hørt mye på de jeg lister opp under og kan trygt anbefale dem alle sammen. Du finner dem på spotify og andre podcastplattformer.

  1. Hos peder
  2. Jan Thomas og Einar blir venner
  3. Kommentarfelt
  4. Bagteller
  5. 198 land
  6. Sommer i P2
  7. Aftenposten Forklart
  8. Konspirasjonspodden
  9. Åpen Journal
  10. EKKO (nrk)
Skolebrød 008

Boller kan fungere som fin matteundervisning…..

2. Serier

Jeg er ikke noen mester på serier, jeg liker best korte serier med få episoder og er en sucker for krim og true crime. Jeg har runda netflix på svensk krim, men har nå starta på Outlander. Den anbefales, og da har du noe å se på hver kveld i ukesvis fremover. Den er lang!

Jeg ser kun på NRK og Netflix og jeg elsker nrk program som datoen, hvem tror du at du er og igjen; skandinavisk krim som Tynn is, Beck, Wallander. Dessuten er jeg veldig svak for Der ingen skulle tru og Jens i villmarka. Alt ligger gratis på NRK!

3. Turer og fysisk aktivitet

Friluftsliv og fysisk aktivitet krever ikke så mye og kan enkelt gjennomføres uten å treffe på folk. Det kan være alt fra snømåking, skitur i hagen med barna eller en tur i ukjente omgivelser.

Kanskje har din kommune en brosjyre over kulturminner? Da kan dere både komme dere ut, lære noe og se noe helt nytt. På ut.no ligger det mange gode turforslag. Pakk sekken og kom dere ut dit andre ikke er!

Dere kan også tenne opp bålpanne eller grill i hagen og steke pannekaker, vafler eller pølser. Det er en opplevelse ungene setter pris på.

Det er dessuten mange muligheter for gratis yogatimer online og barna kan være med på aktivogglad.no (aktiv som brukernavn og passord).

pinnebrød på bål

4. Skriv dagbok

Gi barna oppdraget med å ta bilder og skrive dagbok om dagene som er nå. Dette er historisk og vil vil neppe oppleve noe slikt igjen i vår levetid. La det derfor ikke bare forsvinne inn i evigheten, men ta vare på minnene (hvor kjipe de enn er!). På canva.com kan du sette sammen bilder, tekst og ulike designelement til fine minner om en kjip periode og laste det ned til printing. Helt gratis!

5. lag mat

Bruk tida på å finne nye oppskrifter og lag store porsjoner med mat som kan fryses ned. Nå har du virkelig muligheten til det! Hva med One pot wonder eller kjøttsuppe? Det er også enkelt å lage store porsjoner med fiskegrateng, lasagne og andre supper. Bare fantasien setter grenser.

skolebrød og høstgryte 066

6. Lag kino

Når du ikke kan ta turen på kino, la kinoen komme til deg! Lag billetter, kiosk, godteri og popcorn og inviter til kino på stua. Senk belysningen og kjør på med litt mer lyd enn vanlig og vipps har dere en skikkelig kinoforestilling hjemme.

7. Facetime med kjente og kjære

Det er kjedelig å være uten besteforeldre/barnebarn og venner for oss alle. Hva med å rigge det til slik at besteforeldre kan lese nattafortelling, være med å bygge lego eller lage mat samtidig? Vi tenker at ungene skal få leke med venner på whatsapp – i nøden spiser fanden fluer osv.

familie xx

8. Pusle puslespill

Puslespill er utrolig artig når du først kommer i gang. Før det er det bare ekstremt irriterende. Kanskje du kan kombinere spillinga med et godt glass vin og en time eller to helt for deg selv på kvelden? Vi blir fort litt lei av hverandre nå i disse dager 😉

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

9. Les bøker

Jeg har tonnevis med bøker, men jeg husker knapt sist jeg satt i ro og leste her hjemme. Kanskjed et blir nå? Ungene skal lese hver dag i en valgfri bok og jeg burde pålegge meg selv det samme. Mangler du bøker? Hva med å bytte med venner? Kjør og legg en haug bøker på trappa til noen du kjenner, og sørg for å sprite de du eventuelt får tilbake. Så enkelt, så billig.

glmf plakat

10. Lag en film sammen

Vi har snakket om at vi skulle laget en film om alt det kule vi vi gjør eller om et tema. Ungene synes det er stor stas å lære seg å redigere film og så se den på TV etterpå. Ungene kan også få laste ned filmapper som Quick på pad’n for å lage egne filmsnutter som de så kan vise oss (da har jeg enda en liten mamma!!-pause i løpet av dagen).

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.