fbpx

Lag deg enkelt hjemmelagde gluten- og melkefrie karbonader med en deilig smak av høst med ovnsstekte grønnsaker og en deilig soppsaus!

Hjemmelagde karbonader

Hjemmelagde karbonader er jeg oppvokst med, men jeg er selv for dårlig til å slenge det sammen til hverdags skal jeg innrømme. Hvorfor? Jeg aner rett og slett ikke, for det er jo så godt!

Smaken av høst

Smaken av høst kom i dag i form av en farlig god soppsaus og ovnsstekte nypoteter og grønnsaker. Det er bare jeg som liker ovnstekte grønnsaker, så bær over med meg på mengdeberegningen her – prinsippet er uansett det samme hvor mye du velger å bruke.

Du trenger

Ovnsstekte grønnsaker

1/2 søtpotet
4 gulrøtter
6 store poteter
1/2 kålrot
1/2 blomkål
Salt og olivenolje

Karbonader

400 gram kjøttdeig
2 klyper flaksalt

1/2 ts pepper
1/2 ss vegansk pesto (kan sløyfes)
1 egg
2 ss olivenolje
2 ss potetmel

Soppsaus

1/2 løk, finhakket
1 pose brun saus
1 boks sjampignon
1 ss balsamicosirup
1/2-1 ss peppermiks

Slik gjør du

Grønnsaker
Skrell og skjær alle grønnsakene i terninger og ha dem over i en ildfast form. Ringle over olivenolje og salt. Stekes på 220 grader i ca 20 minutter. Sett på grillen i 5-10 minutter og pass godt på!

Karbonader
Bland salt og kjøtt til en seig masse. Rør inn egget og tilsett olivenolje og potetmel. Ha over pepper og pesto og rør godt. Stek en prøvekake og smak til med mer salt og pepper. Form til 4 like store karbonader og stek på høy varme på begge sider, sett ned varmen og la dem ettersteke på lav varme.

Annonse

Soppsaus
Finhakk løk og surr den i panna. Sett opp varmen når løken er myk så den får litt farge og ha deretter over sjampignon. Tilsett sauspulver og vann og rør godt! Ha over balsamicosirup og pepper, smak deg frem.

Tips

Denne retten blir enda bedre om du bruker 50% eller mer lammekjøtt i karbonadene. Den smaker dessuten ypperlig med baconsurret kylling – prøv!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.