fbpx

La det positive gro i 2019

Å være kronisk syk som jeg og kanskje også du er, er ikke lett. Hverdagen består kanskje av mye smerter og mange nederlag, men jeg har noen tips som kanskje kan bidra til mer positive dager i 2019.

Tenk positivt!

Når man er syk og noen sier “tenk positivt!” er det virkelig ikke lett å unngå å bli en smule provosert. Det synes i hvert fall jeg skal jeg innrømme. For det er jo ikke en dritt som blir bedre av at jeg tenker positivt, er det det?

“Tenk positive tanker,
si positive ord,
gjør positive handlinger
og det positive gror”
Jon-Lasse Fjeld

Endre tankemønsteret

Å tenke positivt handler ikke om å se seg selv i speilet og si “jeg er frisk!” eller noe annet man ikke tror på, det handler om å endre tankemønsteret sitt. Det handler om å flytte fokus og retning. Det handler om å se det positive i det kjipe og velge hva man ønsker å tenke på.

Syk eller ikke-frisk?

Ett eksempel er forskjellen på å være syk og ikke-frisk. Helsa er likedan uansett hvilket fokus man har, men ditt syn på egen helsetilstand vil påvirke hvordan du angriper hverdagen. Er du syk føler du deg syk, er du ikke-frisk er du bare ikke frisk. Ser du det samme som meg+ Kjenner du det i hjertet hvor mye lettere det er å forholde seg til status quo da?

Alt du klarer!

En annen viktig nøkkelfaktor er å fokusere på alt du klarer. Legg bort tanken på alt du ikke lengre kan, men bruk heller energien på å skryte hemningsløst av deg selv når du klarer ting. Jeg pleier å klappe meg på skuldra både hardt å lenge om jeg klarer å stå over duppen en ettermiddag. Jeg blir uendelig stolt av meg selv og det burde du og bli av deg selv!

Du er ikke helsa di

Uansett hvem du er og hvem du føler du var før du ble syk, er du ikke sykdommen din. Selv om helsa di er noe dritt er ikke du en dritt. du er fortsatt den fantastiske deg! Det kan hende du må lete litt inni deg selv, men jeg lover, det er mulig å finne henne igjen!

lær deg å tenke positivt

Å endre måten du tenker på er ikke gjort i en håndvending. Men det er ikke så innmari komplisert heller. Det enkleste er å finne ut hva du ønsker å tenke de gangene du i dag tenker negativt. jeg skal forklare nærmere:

tenk positivt.jpg

Identifiser de kjipe negative tankene og handlingene dine, og definer hva du egentlig ønsker å tenke som gjør at du føler deg bedre. Sett det gjerne opp i et excelark slik som over, så har du oversikt. Det kan føles både vanskelig og rart å skulle identifisere og definere følelser og tanker, men jeg lover, dette er den lette delen. Den vanskelige biten er den som følger; du må øve!

Øvelse gjør mester!

Når du har identifisert de negative tankene og handlingene samt definert ønskede tanker og handlinger, må du som sagt øve. Du må rett og slett eksponere deg for det som trigger negative følelser og handlinger med excelarket “i baklomma”, og handle som du har planlagt, ikke som du alltid har gjort.

Etter en solid håndfull øvelsesrunder skal du se at du blir en kløpper på å tenke positivt! Ikke kjenn på nederlaget, men kjenn på en enorm stolthet over at du prøver! Du er verdifull og du gjør en kjempeinnsats hver eneste gang du prøver!

Det er lov å være sint!

Å tenke positivt er ikke ensbetydende med å alltid være blid, og det er absolutt lov til å være sint, lei, frustrert og redd. Men det er så viktig å ikke la de følelsene ta overhånd. Når du kjenner de negative følelsene kan du bestemme deg for å gi slipp på et tidspunkt.

Sett deg som mål at “klokken xx skal jeg gjøre noe positivt!”. Eventuelt kan du bestemme deg for at “i dag skal jeg skrike og synes synd på meg selv, men i morra – da skal jeg tilbake til det positive!”.

Annonse

La det positive gro!

Når du er positiv og ser litt lysere på livet, helsa og tilværelsen er det lettere for andre å se positivt på oss også. Du er alltid fantastiske deg – selv om helsa skranter, husk det!

“Se alltid lyst på livet!
Sa mor og far til meg.
Tro alltid at det beste
bare hender deg!
Og barnetro er viktig,
ellers blir det trist…
Så jeg gjetter kryssord med kulepenn
og er stadig optimist!”
Lillebjørn Nilsen

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like

Få nyheter fra Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Legg igjen epostadressa di for å bli inspirert!

Fortsett å lese