fbpx

Vellykket matkurs!

~Reklame~
Jeg er så stolt at jeg nesten sprekker og lysten til å gjøre dette igjen er meget stor. Kanskje du vil komme? Men først må jeg oppsummere dagens kurs!

Mitt første allergimatkurs!

Det var i november forespørselen om å holde et praktisk matkurs for ansatte ved Lundeneset videregående skole tikket inn, rett etter et av flere vellykkede allergimatforedrag og teoretiske kurs.

Jeg trengte ikke tenke meg om to ganger for å takke ja, til tross for at dette var noe jeg aldri hadde gjort så jeg at jeg skulle stable et bra kurs på beina, det er tross alt lidenskapen min vi snakker om her!

På kort tid hev jeg meg rundt og planla kursinnhold med teori, praktisk matlaging og handeliste med alt som måtte handles inn på forhånd. Jeg laget et lekkert kurshefte med alle oppskriftene som skulle brukes og forberedte gangen i den praktiske delen. Det er mye som skal på plass! Men det ble en utrolig vellykket dag med masse latter og mye god mat!

Min filosofi

Når jeg holder kurs er jeg opptatt av å vise at «allergimat» ikke er annenrangs mat. At «alle» kan spise allergimat. Det er ikke gluten og melk som gjør maten god, det er det smaken av gode råvarer som gjør.

Jeg forteller mange historier for å sette ting i perspektiv og for å forklare hva jeg mener og tenker og prøver å ha en personlig tilnærming uten at jeg nødvendigvis blir privat av den grunn. Min historie og mine erfaringer er ikke så ulik andres, men samtidig helt unik.

Det finnes like mange årsaker til å leve gluten- og melkefritt som det er mennesker som gjør det, og hvorfor man reagerer er strengt tatt en privatsak; faktum er at de reagerer.

Mat til hodet

Når man lager mat til en allergiker er det uhyre viktig å tenke på at man ikke bare lager mat til magen, men også lager mat til hodet. Å klare å trygge allergikeren på at dette er trygt at de som lager maten vet hva du trenger og har kontroll. Jeg forklarer hva allergikere forventer, ønsker og trenger for at du skal klare nettopp det.

Allergimatkurs på Lundeneset videregående skole

Inkludering i praksis

Mat er så mye mer enn næring og ernæring. Mat er tilhørighet og samhold, mat og måltider samler folk til samtale og fellesskap. Ved å ikke bli inkludert i fellesskapet står man utenfor og mitt mål er at alle skal inkluderes og oppleve fellesskap rundt et godt måltid.

Allergikere skal også ha god mat, og vår mat eller ikke annenrangs, det er mat av rene råvarer helt uten gluten og melk – enkelt og greit.

Annonse

Oppfølging etter kurset

For de som deltar på kursene mine, har jeg laget en facebookgruppe. Der kan man enkelt få svar på spørsmål om innholdsfortegnelser, linker til oppskriftene vi brukte på kurset og annet småtteri. Skulle det være behov for meg dyptgående hjelp har jeg laget en egen prisoversikt på det. Jeg kan bistå med alt fra kvalitetssikring av retter og menyer til å testbake kaker. Prisene finner du her.

Kurs og all aktivitet knyttet til kursene skjer i regi av min arbeidsgiver Visit Innherred (bytter navn til Explorative As i 2019).

Ta kontakt for tilbud!

Ønsker du et uforpliktende tilbud på allergimatkurs for din bedrift? Fyll inn dette skjemaet og jeg tar kontakt.

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like

Få nyheter fra Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Legg igjen epostadressa di for å bli inspirert!

Fortsett å lese